Labdarúgás

2023.08.30. 20:23

Az NB III-as bajnokságban is szárnyal az FC Dunaföldvár

Simán, 4–1-re nyert Érden az FC Dunaföldvár az NB III-as bajnokság szerdai meccsén. Varga Balázs gárdája már dobogós a Dél-Nyugati csoportban!

Rónai Gábor

Kun László (jobbról) és a földváriak simán átrobogtak az érdieken

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nagyon simán megverte idegenben az érdieket az FC Dunaföldvár a bajnokság ötödik fordulójában. Varga Balázs együttese egyetlen pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy melyik a jobb csapat. Bartha László és Urbán Péter góljával a huszonötödik percben már két góllal elhúztak, s a játék képe alapján érezni lehetett, hogy ez a meccs meglesz. Végül Bartha vezérletével nagyon simán szerezték meg a három pontot, s már ott vannak a dobogón!

A földváriak ott folytatták, ahol tavasszal a vármegyei bajnokságban abbahagyták. Ott nem akadt ellenfelük, de úgy néz ki, hogy az NB III-ban sem lesz sok. A rajton ugyan 4–1-re kikaptak a bajnoki aranyérmes, s az NB II-es feljutásról épphogy lecsúsó Iváncsa otthonában, de a folytatásban előbb 3–2-re megverték a Dunaújvárost, aztán Mohácson győztek 3–0-ra, most pedig Érden nyertek. Közben 1–1-et játszottak a Kaposvári Rákóczival egy olyan meccsen, amelyen nekik állt a zászló, azaz tíz helyett akár tizenkét pontjuk is lehetne. 

Érdi VSE–FC Dunaföldvár 1–4 (0–2)
Érd, v.: Gáspár A. (Keszthelyi T., Szalai D.)
Érd: Kertész – Morvai, Farkas B. (Kincses, 68.), Juhász B., Monori, Pintér N., Pál Sz. (Kürti, 77.), Szabó R. (Csoma-László, 77.), Horváth B., Fülöp N., Göblyös. Vezetőedző: Ebedli Zoltán. 
Dunaföldvár: Vukman – Görög, Molnár S., Horváth A., Kun (Szedmák, 86.) – Fröhlich Roland, Bartha, Dorogi – Tóth Á. (Tóth M., 81.), Gál Sz., Urbán (Keringer, 68.). Vezetőedző: Varga Balázs.
Gólszerzők: Pintér N. (86., 11-esből), illetve Bartha (17., 90.), Urbán (25.), Gál Sz. (55.).

A dunaföldváriak vasárnap igazi csúcsrangadón a Szentlőrincet fogadják! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!