Labdarúgás

2023.08.03. 08:55

Az ausztriai Retznei felé veszi az irányt a Paksi FC

Az Egyesült Arab Emírségek-beli Al Bataeh csapatával vív edzőmeccset csütörtök este Ausztriában a Paksi FC.

Teol.hu

Böde Dániel (jobbról) és Papp Kristóf ünnepli az MTK elleni egyenlítést

Fotó: Dömötör Csaba

Bognár György együttese a Debreceni VSC nemzetközi kupaszereplése miatt a hétvégén nem lép pályára az OTP Bank Ligában, ezért kötötték le a találkozót, amelyet 17 órától Retzneiben játszanak majd Böde Dánielék. 

Az Al Bataeh nem túl acélos ellenfél, hazája bajnokságában csak a két kiesőt tudta megelőzni a 2022/2023-as szezonban. A legismertebb nevet nem is keretében (ahol az arabok mellett egy mali, egy ghánai és egy kameruni légióst találunk), hanem a kispadján kell keresni. 

Mirel Radoi – aki az arab ligákban sikert sikerre halmozott játékosként, a szaúd-arábiai Al-Hilallal például többször volt bajnok és kupagyőztes is – jelenleg a román válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik.  

Az Al Bataeh számára még nem kezdődött el a bajnokság, a Paksi FC azonban már túl van a debütáláson. A zöld-fehérek az új szezon rajtján 1–1-re végeztek a MTK-val. 

A sógoroknál edzőtáborozó arabok eddig két edzőmeccset játszottak: a helyi alacsonyabb osztályú TUS Bad Waltersdorfot 2–0-ra verték, a szintén emírségekbeli Al Sharjahtól pedig 1–0-s vereséget szenvedtek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!