Kosárlabda

2023.08.01. 14:51

Kikaptak a franciáktól, csoportmásodikak lettek Miklós Melindáék az Eb-n

Vereséget szenvedett a franciáktól utolsó csoportmérkőzésén a magyar válogatott, amely így másodikként jutott tovább a litvániai U20-as Európa-bajnokságon.

Rónai Gábor

Miklós Melinda (a labdával) és a magyar csapat nagyot küzdött, de kevés volt

Fotó: FIBA

Nagyon rosszul kezdte utolsó csoportmeccsét Tursics Krisztián csapata a korosztályos Európa-bajnokságon, az esélyesebb franciák pillanatok alatt elhúztak, és egy negyed után már 15 ponttal vezettek. Erre még hatot rá tudtak tenni a szünetig, így komoly hátrányba került a két KSC Szekszárd-játékossal, Miklós Melindával és Holcz Rebekával fémjelzett magyar együttes. 

A fordulás után jött a fordulat, a magyar csapat megtáltosodott, s egy pazar negyeddel kilenc pontra felzárkózott. A záró felvonásban még sikerült nyolc pontra is visszajönni (43–51), de aztán jött egy 6–0-s francia roham, ami megtörte a magyar csapatot. Miklós Melinda és Holcz Rebeka egyformán két-két ponttal zárt. Előbbi ehhez két asszisztot, utóbbi egy lepattanót tudott hozzátenni. 

U20-as női kosárlabda Európa-bajnokság
Franciaország–Magyarország 73–54 (23–8, 20–14, 8–20, 22–12)
Klaipeda, Svyturio Arena, Vezette: Vujicic, Sakaci, Belousova. Franciaország: Debroise 1, Diarisso 2, Hattab 6, Leite 18/9, Ouedraogo-Seilly 6. Csere: Jerome 2, Le Seyec 2, Merceron 5, Preneau 10/6, Riviere 4, Roumy 14/3, Salahy 3/3. Magyarország: Laczkó 5/3, Miklós 2, Milkovics, Strausz 1, Telegdy 8. Csere: Dúl 5/3, Holcz 2, Horváth 2, Katona 10/9, Oláh 4, Rakita 3/3, Sitku 12/3.

A korábbi két csoportmeccsén a litvánokat és a finneket is felülmúló magyar együttes a folytatásban az A-csoport harmadik helyezettje ellen folytatja. Izrael, Portugália vagy Csehország is lehet az ellenfél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!