Világbajnokság

2023.08.24. 12:06

Pupp Noémiéknek „túlórázniuk” kell, Opavszky Rékáék bejutottak a döntőbe

Berg Sándor

Pupp Noémi (balra) és Fojt Sára

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A paksi Pupp Noémi Fojt Sárával az oldalán ötödik helyen végzett a kajak kettesek futamában, így nem jutott automatikusan fináléba 500 méteren a duisburgi világbajnokság csütörtök délelőtti programjában. A páros féltávnál a hatodik helyen haladt, végül 4,5 tizeddel érkezett be a kazahok mögött és 8 századdal az ausztrálok előtt. Puppéknak a szombaton 16.14 órakor kezdődő elődöntőn keresztül lesz lehetőségük kivívni döntős szereplésüket az olimpiai számban.

„Talán az egész mezőny legrosszabb reakcióidejével indultunk el, onnantól kezdve meg minden terv felborult. Kapkodtunk, nem tudtunk azonnal reagálni a helyzetre, mert még nem találkoztunk ilyennel élesben – magyarázta a Nemzeti Sport Online-nak a rajtbíró hölgy kiszámíthatatlanságát Pupp Noémi , aki olyannyira nem számított arra, hogy csak ötödik helyen érnek célba, azt sem tudta, vár-e még rájuk középfutam. 

Az Atomerőmű SE társa hozzátette, ennél sokkal többre képesek, nem is érti, hogy ronthatta el ennyire az elindulást. 

„Utána nem tudtam összpontosítani – tette hozzá Fojt Sára. – Több csapattársunkkal is beszéltem, akik azt mondták, ritmustalanul indítják a futamokat, sokat kivárnak, ehhez képest a miénket úgy ellőtték, fel sem fogtam, mi történik. Arra készültem, bőven elég a »kész« vezényszóra felemelni a lapátomat, lesz idő. Nem volt.”

Pupp levonta a tanulságot: nem szabad az előző futamokból kiindulni, hiszen ki tudja, mikor cserélik le a „rajtert”, oda kell figyelni és kész.

A kenu négyesek 500 méteres távja szintén szerepel a jövő nyári párizsi játékokon, a bonyhádi felnőkkel rendelkező Opavszky Rékával felálló magyar egység (Bragato Giadával, Csorba Zsófiával és Nagy Biankával kiegészülve) előfutamában végig a harmadik helyen haladt, ezzel a helyezéssel pedig egyből bejutott a vasárnapi döntőbe.

A csütörtöki nap délutáni programjában az Atomerőmű SE versenyzője, Kollár Kristóf Fejes Dániellel a kenu 1000 méter elődöntőjében volt érdekelt, s második helyen bejutott a szombati fináléba.

Eredmények
Női C4 500 méter: 1. Spanyolország 1:48,144, 2. Kanada 1:48,549, 3. Magyarország 1:50,205 perc
Női K2 500 méter: 1. Svédország 1:41,935, 2. Spanyolország 1:42,028, 3. Mexikó 1:42,733..., 5. Magyarország 1:43,717 perc

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!