Kajak-kenu

2023.08.24. 16:18

Kollár Kristóf világbajnoki döntőbe jutott párosban

A nyáron eddig U23-as világ- és Európa-bajnokságon szereplő paksi Kollár Kristóf ezúttal a felnőtt vb-n gyarapíthatja tapasztalatait, s azzal, hogy kenu párosban bejutott a döntőbe, akár az érmei számát is.

Berg Sándor

Kollár Kristóf kenu párosban világbajnoki döntőbe jutott Duisburgban

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Az Atomerőmű SE 2001-ben született kenusa szerdán az előfutamokkal kezdte meg szereplését a duisburgi világbajnokságon, ahol a kispesti Fejes Dániellel 750 méterig az élen haladt, végül másodikként ért célba, így lecsúszott az egyenes ági döntőről. 

A magyar egység a csütörtöki középdöntős futamának feléig a második helyen haladt, nagy csatát vívva a kínai és a spanyol párossal. A végét az ázsiaiak bírták jobban, de Kollár Kristófék második helyükkel is biztosították magukat a szombat délelőtti fináléba.

A csütörtöki nap délelőtti programjában a szintén paksi Pupp Noémi Fojt Sárával rosszul kapták el a rajtot a kajak páros 500 méter selejtezőjében, ezzel csak ötödikek lettek futamukban, így középdöntőt kell menniük a fináléért. A bonyhádi kötődésű Opavszky Rékával felálló kenu négyes ugyanezen a távon harmadik helyen jutott döntőbe.

Eredmény
Férfi C2 1000 méter: 1. Kína 3:34,505, 2. Magyarország 3:35,143, 3. Spanyolország 3:35,253 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!