Kosárlabda

2023.08.15. 17:27

Szekszárdi tehetség volt a tornagyőztes magyar válogatott egyik legjobbja

A szekszárdi Hencsik Adrienn volt az első helyen végzett U14-es magyar leányválogatott egyik legjobbja a Szlovéniában rendezett Slovenia Ball elnevezésű felkészülési tornán.

Rónai Gábor

Hencsik Adrienn (képünkön a KSC szerelésében) jó teljesítményt nyújtott a szlovéniai tornán

Fotó: KSC

A nemzeti együttes egy izraeliek elleni 52–47-es vereséggel kezdett a Slovenj Gradec városában rendezett kupán, de aztán 79–72-re nyert a bolgárok, majd pedig 80–51-re a horvátok ellen. Az elődöntőben a házigazdák korosztályos csapatát verték meg a mieink 66–52-re, a döntőben pedig a lengyeleket múlták felül 65–52-re. Hencsik Adrienn a horvátok elleni mérkőzésen volt a legeredményesebb, akkor 15 pontig jutott, amúgy a torna öt meccsén 44 ponttal járul hozzá a végső sikerhez. 

Hencsik Adrienn alapembere volt a bajnoki címet szerzett szekszárdi serdülő csapatnak, a diósgyőriekkel szemben 65–61-re megnyert fináléban például 25 pontot szerzett, nem véletlenül választották meg ők a döntő MVP-jének. A szekszárdi kosárlabdázás egyik nagy reménysége a serdülő nyolcasdöntő öt mérkőzésén 105 (!) pontot dobott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!