Kézilabda

2023.08.04. 10:00

Töpfner Alexandra is készülhet a válogatottal

Augusztus 9-től három napon át Telkiben készül a magyar női kézilabdaválogatott, melynek húsz fős keretében helyet kapott a nagymányoki kötődésű Töpfner Alexandra is.

Berg Sándor

Töpfner Alexandra az augusztusi összetartáson is ott lesz

Forrás: MKSZ

Fotó: Marco Wolf

Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány a július után ebben a hónapban is összetartásra hívta össze a válogatott tagjait. Az akkori kerethez képest változás, hogy Pásztor Noémi sérülés miatt nem lesz ott az edzőtáborban, míg Szöllősi-Schatzl Nadine klubcsapatával, a Győri ETO-val készül. Ott lesz viszont a bajnoki bronzérmes, az új szezonban  Bajnokok Ligájában szereplő Debrecen nagymányoki jobbszélsője, Töpfner Alexandra. 

A 27 éves szekszárdi születésű Töpfner a 2021-es világbajnokságot még kihagyta, a tavalyi Európa-bajnokságon viszont tétmérkőzésen is bemutatkozhatott a címeres mezben.

A nemzeti csapat ezt követően októberben találkozik ismét, majd 11-én a debreceni Főnix Arénában a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiával, négy nappal később idegenben Ausztriával mérkőzik meg az Eurokupa első fordulójában. Az idei kiírásban azok a válogatottak vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar, osztrák, svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A november 29-től december 17-ig tartó világbajnokság előtt (a csoportunkban Paraguay, Kamerun és Montenegró szerepel) a németekkel egyszer, a hollandokkal a tervek szerint kétszer találkozik válogatottunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!