Edzőváltás

2023.09.28. 17:54

Kilenc meccsen kevés volt a négy gól, menesztették a szekszárdi edzőt

Már nem Weitner Ádám a másodosztályú focibajnokságban szereplő Pécsi MFC vezetőedzője.

Teol.hu

„Elváltak a PMFC és eddigi vezetőedzőnk útjai, akinek klubunk vezetése a mai nappal felbontotta a szerződését. A 41 esztendős trénerrel együtt távozik Lazar Sztanisics asszisztens edző is. Klubunk az új vezetőedző személyét illetően hosszú távú, szakmailag megalapozott megoldásban gondolkodik, addig is Németh Zsolt irányítja NB II-es labdarúgócsapatunkat” – közölte a Merkantil Bank Ligában szereplő pécsi klub hivatalos oldalán.

Már nem Weitner Ádám a pécsiek vezetőedzője
Fotó: Löffler Péter

A szekszárdi születésű Weitner Ádámot 2022 júniusában nevezték ki a baranyai klub élére, aki első idényében a hetedik helyre vezette a pécsieket a húszcsapatos NB II-ben. A most futó szezon első hét mérkőzésén veretlen maradt vele a csapat, de ezeken a találkozókon csak négy gólt rúgott, igaz, egyet sem kapott. A legutóbbi két fordulóban azonban a Csákvártól (0–1) és a vármegyei rivális Kozármislenytől is kikaptak a mecsekaljaiak, a szerdai 3–0-s vereség pedig végül a tréner állásába került. 

A tizenhárom ponttal és 4–4-es gólkülönbséggel a tizennyolc csapatos bajnokság 8. helyén álló PMFC hétfőn a feljutást érő második pozícióban lévő Nyíregyházát fogadja.

Nem ez volt az első edzőváltás a héten, hétfőn Csizmadia Csaba munkáját köszönték meg Gyirmóton, míg szerdán este Jeney Gyula távozását jelentette be az Ajka. Két hónapja rajtolt a bajnokság, de már öt edzőváltás történt az NB II most futó idényében, korábban ugyanis Németh Zoltán távozott a Mosonmagyaróvártól, az újonc BVSC-nél pedig Urbán Flóriánt állították fel a kispadról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!