Nemzeti Vágta

2023.09.30. 18:55

Megnyerte a selejtezős futamát, ott van a vasárnapi döntőben a dombóvári Tieger Endre

A harmadik előfutamban szólították pályára a dombóvári Tieger Endrét a szilvásváradi fogatvágtán. A két kisbéri félvér meggyőző fölénnyel húzta be az első helyre a római szekeret.

Rónai Gábor

Ötödik elsőségéért utazott a Nemzeti Vágtára a dombóvári Tieger Endre. A sütvényi ménes 74 éves tulajdonosa harmadszor vágott neki a versenynek két kisbéri lovával, Forrás Forellel és Forrás Frotonnal – az első két próbálkozást aranyéremmel és győzelemmel koronázták meg. 

Idén nyolc rivális várt rá, vagyis pontosabban kettő, akikkel a harmadik előfutamban csapott össze. Unokájával, a születésnapját éppen szombaton ünneplő legifjabb Tieger Endrével kifogták a Szilvásváradi Ménest és az Ágasegyházi Ménest, de nem hagyták, hogy boruljon a papírforma. Egyet előzve 138,76 másodperc alatt futották meg a távot, az ágasegyháziakat több mint 13 másodperccel megelőzve, ami tetemes előny. 

Az első előfutamból az Ottlakai Ménes, a másodikból a Köncsögi Ménes vívta ki a jogot a döntőben való résztvételre, de egyikük sem tudott hasonlóan meggyőző lenni. A finálét 15.35 órakor rendezik és a Duna Televízió jóvoltából a tévék képernyői előtt is lehet szurkolni a sütvényi fogatnak. 

Mint azt ifjabbik Tieger a TEOL.hu érdeklődésére elmondta, nagy versenyre számítanak vasárnap, de mindent bele fognak adni, hogy sorozatban harmadszor is az övék legyen a győzelem. Ha így lesz, az Tieger papának már az ötödik lesz, amivel örökre beírja magát a Nemzeti Vágta aranykönyvébe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!