Kosárlabda

2023.09.21. 11:10

Színtiszta bonyhádi csapatnak szurkolhatnak a drukkerek az új szezonban

Az NB II-es kosárlabda-bajnokságba nevezett a Bonyhádi KSE, amely teljesen új kerettel vág neki az októberben kezdődő szezonnak.

Teol.hu

Kovács Balázs (jobbra fehér pólóban) irányítja majd a kispadról a bonyhádiakat

Forrás: Bonyhádi KSE

Közel húsz év után intett búcsút az NB I/B-s bajnokságnak a bonyhádi egyesület, amely a negyedosztálynak számító NB II Nyugati csoportjában vág neki az új szezonnak. A völgységi klub a 2004/2005-ös feljutás óta őrizte tagságát – a szövetség 2006-os módosítása után előbb a Piros, majd a 2019/2020-as idénytől a Zöld csoportban – sokszor erőn felül, minimális büdzsével és néhány alkalommal a nem megfelelő játékoskerettel. A szűk két évtized alatt számos sikert könyvelhetett el az egyesület, nyert Hepp Kupát (2010/2011), két bajnoki címet (2013/2014, 2014/2015), valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet.

Ahogy arról beszámoltunk, három év után véget ért az Atomerőmű SE és a Bonyhádi KSE együttműködése, az új idénytől a két klub külön úton mennek tovább. A paksiak U23-as csapattal folytatják az NB I/B Zöld csoportjában, míg a völgységiek egy színtiszta bonyhádi csapattal vágnak neki a bajnokságnak. Teszik ezt olyan játékosokkal, akik – mint azt a klub közleményében írja – „a több játéklehetőség vagy a munka, az iskolai tanulmányaik miatt nem tudták-akarták vállalni a B csoportos megmérettetést, vagy éppen nem tudtak helyet kiharcolni maguknak a keretben.”

A tavalyi együttesből egyedül Baki Sándor maradt meg hírmondónak, hozzá csatlakozott többek között az a Pechár Csaba, aki az aranygenerációval két bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. Visszatért Fazekas Viktor és Dávid Róbert is, akik Bonyhádon lettek B csoportos játékosok, de sok utánpótlásban töltött év után a BKSE-nél mutatkozott be a felnőtteknél Rippert Norbert és Pechár Patrik. Ábrahám Soma Újpestről, Széplaki Zsolt a soproni SMAFC-tól (Szegedi Marcellel együtt) igazolt haza. Az U18-as csapatból felkerült Borsos Kristóf, Hauck Gergő, Solymár Botond és Szőts Balázs. A pálya széléről az a Kovács Balázs irányítja majd a csapatot, aki játékos pályafutása során szintén szép sikereket ért el a bonyhádiakkal.

Az NB II-es bajnokság október első hétvégéjén kezdődik, a pontos menetrendet még nem hozta nyilvánosságra a magyar szövetség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!