MOL Magyar Kupa

2023.09.16. 17:55

Túlórában írta tovább kupatörténelmét az FC Dunaföldvár

Hosszabbítás után győzött 2–1-re Gödöllőn az FC Dunaföldvár, ezzel bejutott a MOL Magyar Kupa-főtábla negyedik fordulójába.

Berg Sándor

Bartha László (kékben) szerezte a továbbjutást érő találatot

Fotó: Laufer László

Jobban nem is kezdhetett volna Varga Balázs együttese, amely Tóth Máté góljával már az első percben megszerezte a vezetést. Örömük azonban nem tartott sokáig, a Pest vármegyei első osztályban szereplő hazaiak gyorsan válaszolni tudtak. Jó meccset láthattak a kilátogató nézők, helyzetekből nem voltak híján a felek, de a hálók a hátralévő bő nyolcvan percben nem zörrentek meg.

A hosszabbítás első félidejének zárásaként aztán érkezett a pályafutása során 283 NB I-es mérkőzésen pályára lépő Bartha László, s továbbrúgta a dunaföldváriakat a negyedik fordulóba. Az NB III-ban újonc gárda ezzel tovább írja klubtörténelmét a Magyar Kupában, s várhatja a vasárnapi sorsolást.

MOL Magyar Kupa, főtábla, 3. forduló
Gödöllői SK–FC Dunaföldvár 1–2 (1–1, 1–1)
Gödöllő, v.: Tóth T. (Gergely M., Juhász B.)
Gödöllő: Németh M. – Hevesi, Nagy B., Reznek, Dolhai (Győrfi, 58.), Koziorowski, Mertse, Barabás Á., Balogh B. (Berczi, 91.), Tóth-Ilkó, Abért. Vezetőedző: Molnár Zoltán
Dunaföldvár: Vukman – Görög (Rabi, 117.), Molnár S., Horváth A., Kun L. – Tóth M. (Ladányi P., 103.), Bartha, Dorogi – Szedmák (Károly B., 66.), Gál Sz., Tóth Á. (Pleszkán, 83.). Vezetőedző: Varga Balázs
Gólszerző: Barabás Á. (9.), illetve Tóth M. (1.), Bartha L. (105.)

A Paksi FC érvényesítette a kétosztálynyi különbséget, s 7–0-ra legyőzte a BKV Előre együttesét. A Bonyhád-Majos vasárnap 15 órakor a szintén harmadosztályú Kelen SC vendégeként lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!