MOL Magyar Kupa

2023.09.16. 16:49

A Paks előre ment, nem hátra, és kiütötte a BKV-t a Magyar Kupából

A MOL Magyar Kupa legutóbbi gólkirálya, Beke Péter mesterhármast jegyzett a BKV Előre otthonában, a Paksi FC pedig 7–0-val jutott a legjobb harminckettő közé.

Teol.hu

Beke Péter első paksi tétmérkőzésén mesterhármast jegyzett

Fotó: Molnár Gyula

Plusz egy hét pihenőt adott néhány alapemberének Bognár György, aki – ahogy a Magyar Kupa ezen szakaszában szokás – inkább az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosainak szavazott bizalmat. A múlt héten még a válogatottal készülő Szappanos Péter, valamint Kinyik Ákos, Szabó János, Balogh Balázs és Hahn János sem utazott el a VIII. kerületbe, ott volt viszont és a kezdőcsapatban kapott helyet az előző kupasorozat gólkirálya, Beke Péter. 

A paksiak mezében első tétmérkőzésén pálya lépő támadó már a 19. percben vezetéshez juttatta csapatát, de Windecker József és Kovács Krisztián is betalált még az első félidőben. Szünet után négy perc alatt duplázott a nyáron a kupadöntős Budafokról érkező 22 éves csatár, majd gólpasszaik után Skribek Alen és Földi Dominik is betaláltak az NB III-as csapat kapujába.

A 2022-es kupadöntős paksiak ezzel győzelemmel mutatkoztak be az idei kiírásban, s várhatják ellenfelüket a legjobb harminckettő között.

Az FC Dunaföldvár hosszabbítás után győzött 2–1-re Gödöllőn, a Bonyhád-Majos vasárnap 15 órakor a szintén harmadosztályú Kelen SC vendégeként lép pályára.

MOL Magyar Kupa, főtábla, 3. forduló
BKV Előre–Paksi FC 0–7 (0–3)
Budapest, v.: Nagy R. (Márkus T., Punyi)
BKV: Horváth G. – Reizer (Kilin, 67.), Balogh M., Forgács, Szabó N., Zoboki (Szántó R., 78.), Kesselbauer, Dani, Ihos, Vecsey (Jakab I., 85.), Kerék. Vezetőedző: Balogh Béla
Paks: Simon B. – Temesvári, Hegedűs J., Szélpál – Silye (Osváth, 69.), Mezei, Windecker, Szabó B. (Földi, a szünetben), Kovács K. – Skribek, Beke. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Beke (19., 47., 52.), Windecker (31.), Kovács K. (39.), Skribek (63.), Földi (71.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!