Elismerés

2023.09.05. 12:42

Varga Barnabás vehette át idén a Albert Flórián Vándorkupát

A Paksi FC korábbi csatárát, Varga Barnabást választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

Teol.hu

Varga Barnabás (balra) újabb egyéni díjat vehetett át

Fotó: Dömötör Csaba

A szervezet idén már 33. alkalommal szavaztatta meg tagjait a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól, a csaknem ezer profi futballista nyolc kategóriában voksolhatott, posztonként öt személyre. Az év legjobb mezőnyjátékosának a Paksi FC mezében 26 találattal gólkirályi címet szerző Varga Barnabást választották, így ő vihette haza az Albert Flórián Vándorkupát.

„A legfelső polcon van a tavalyi évem, remélem, hogy az idei még feljebb kerül” 

– mondta az idei szezonban már a Ferencváros sikereiért küzdő csatár, aki tíz tétmérkőzésen 14 gólnál és négy előkészítésnél tart a fővárosiaknál.

A HLSZ díjátadó ünnepségén két második helyet is „bezsebelt” az atomvárosi klub. 

Az edzők rangsorában csak az újonc kecskemétieket bajnoki ezüstéremhez vezető Szabó István tudta megelőzni Bognár Györgyöt. A szakember idén februárban Waltner Róbertet váltva tért vissza a paksi kispadra, a kieséstől öt pontra lévő gárdát egészen a harmadik helyig vitte fel, de a gyengébb szezonzárás miatt végül az ötödik helyen fejezte be a szezont.

Remek idényt futott a Budafoki MTE-vel Beke Péter, aki tizenöt találatával csapata gólkirálya lett a Merkantil Bank Ligában, a Magyar Kupa-ezüstérem mellett pedig senki sem volt nála eredményesebb a sorozatban. A legjobb másodosztályban szereplő játékos kategóriában a miskolciakkal bajnoki címet szerző Lukács Dániel kapott csak több szavazatot, mint a 22 éves támadó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!