Interjú

2023.02.18. 06:00

Bognár György: szeretném, ha már hétvégén visszatérne a támadófutball

Visszatéréséről, a csapat eddigi szerepléséről, a tavaszi célokról és az NB I-es kerethez visszakerült Böde Dániel szerepköréről is beszélt a Teol.hu-nak Bognár György, a Paksi FC napokban kinevezett régi-új vezetőedzője.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

– Mennyire jártas a közösségi médiában?
– Semennyire – vágta rá félmosollyal Bognár György, a Paksi FC napokban kinevezett vezetőedzője, aki 2022 májusi távozása után vette át ismét a csapat irányítását.

– Azért kérdezem, mert a hozzászólók túlnyomó része örömmel fogadta újbóli kinevezését.
– Mi is örömmel tértünk vissza (a vezetőedzővel fia, ifjabb Bognár György is vele tartott, aki a szakmai stáb tagja – A szerk.), jól éreztük magunkat annak idején Pakson, jó közegben tudtunk dolgozni. Mindig is szimpatikus volt a klub, akkor is, amikor nem itt dolgoztam. Ittlétem alatt nemcsak a csapatot és a klubot, de a várost is megszerettem. Persze nem egyértelmű, hogy van visszaút, más klubokkal is kapcsolatban álltam, volt olyan felkérés, amihez közel álltam. Mondjuk úgy, hogy az utolsó pillanatban esett be a paksi ajánlat. Amikor Haraszti Zsolt szerződést bontott Waltner Róberttel, az ügyvezető felhívott, hogy lenne-e kedvem visszajönni. Nem volt nehéz kérdés, egyből igent mondtam.

– Ez ilyen egyszerű volt?
– Egyrészt azért, mert jól éreztük itt magunkat, másrészt eredményesen és ami szintén fontos, hogy nyugodtan tudunk dolgozni. Békén hagytak akkor is, amikor gödörbe került a csapat, mert tudták jól, hogy úgyis kijövünk belőle. Egy hullámhosszon voltunk, minden összeállt ahhoz, hogy ha újra edzőként térek vissza az NB I-be, akkor első helyen számunkra a Paks áll.

– Hogyan látta a csapat eddigi szereplését?
– Helyezésben reálisan teljesített, nyilván más filozófiával és futballal érte ezt el, mint velem. Azt nem tudom, hogy a klubon belüli munka hogyan folyt. Kollegalitásból nem jöttem a mérkőzésre, mert mindig vannak elégedetlen hangok, ami kellemetlen lett volna Robinak. Ha nem is a helyszínen, de a tévéképernyőn keresztül minden meccsét láttam a csapatnak.

– Visszatér Paksra a támadófutball?
– Vissza, és szeretném, ha hétvégén már ezt látnám viszont. Nem tudom, mennyi idő az átállás, azt gondolom, egy-két héten belül zöld ágra tudok vergődni azokkal is, akikkel korábban nem dolgoztam együtt.

– Mit gondol az idei keretről?
– Rendben van, egy szakmai hiányosságot láttam, hogy Varga Barnabás mellett nincsen másik befejező csatár. Részben Hahn János az, de ő sem igazi pozíciós center. Ha a sérültek felépülnek, sajnos belőlük van hat-hét, akkor nem lesz gond.

– Az augusztus után ismét az NB I-es kerettel készülő Böde Dánielnek milyen szerepet szán?
– Közel harminchét évesen úgy tervezte, hogy befejezi pályafutását, de szakmailag még tudunk vele számolni. Abszolút odafigyel magára, gondolok itt a súlyára és az edzettségi állapotára. A tartalékcsapat legutóbbi, Budapest Honvéd II elleni mérkőzését is láttam, motiváltan focizott. Biztos, hogy a segítségünkre lesz, akár húsz percet vagy egy félidőt kap.

– Idény végén hova érhet el a csapattal?
– A 4-6. hely még most is reális helyezés lehet, de hátrafelé is lehetne tekingetni, de nem szoktam. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!