Labdarúgás

2023.10.18. 20:04

Hosszú böjtnek vetettek véget a 695 perc után gólt szerző aparhantiak

Nyolc vereség után az elmúlt hétvégén megszerezte első bajnoki pontját az Aparhanti SE, amely Tengelicen játszott 3–3-as döntetlent.

Rónai Gábor

Kajtár Istvánék (lilában) nagyon várták már, hogy megtörjön a jég

Fotó: Makovics Kornél

Elképesztően hosszú böjtöt tört meg az elmúlt hétvégén a Tengelicen az Aparhanti SE. A Tolna Vármegyei I-II. Osztályú Kvalifikációs Bajnokság sereghajtója nem kevesebb, mint 695 perc (!) után szerzett ismét gólt a 2023/2024-es bajnoki idényben, ráadásul nem is egyet, hanem hármat, ami nyolc zsinórban elszenvedett vereség után meg is hozta a csapat első pontját az idényben. 

Mondhatni, hogy jól sült el az edzőcsere, a legutóbbi bajnokin ugyanis már nem Farkas Zsolt, hanem a klubhoz visszatérő Minker Endre ült a kispadon. Bár a régi-új edző érdeklődésünkre rögvest leszögezte, hogy ebben a döntetlenben elődje munkája van benne, bizonyára jót tett a váltás, ami új impulzusokat adott a társaságnak. Főleg az ügyeletes gólfelelősnek, a rutinos Miklóssy Balázsnak, aki mind a három találatot magára vállalta. Minker Endre azt mondta, a játékosok nagyon akarták ezt a pontot, sőt a látottak alapján még a győzelmük is benne volt a meccsben. 

Hozzátette azt is, hogy nem elégedetlenkedik, hiszen úgy kellett nekik ez a sikerélmény, mint egy falat kenyér. Ez a döntetlen talán újra visszaadja a hitüket, s vasárnap a Kakasd SE-t már úgy fogadhatják, hogy nem kell remegő lábakkal és feltett kezekkel kifutniuk a pályára. 

Nincs mit szépíteni rajta, a mostani pontszerzés ellenére pocsék a gárda szezonja, a tengelici fellépést megelőző hét bajnokijukon 51 (!) gót kaptak és egyet sem rúgtak. Náluk csak egyetlen tolnai gárda tudott rosszabb szériát összehozni: a harmadik ligában a felsőnánaiak négy meccsen 55 (!) gólnál jártak, mielőtt Beremenszki Péter révén tizenegyesből betaláltak a nakiak kapujába. 

Az Aparhanti SE az elmúlt két évtizedben volt bajnok, ezüstérmes és kétszer bronzérmes is a megyei második vonalban, sőt az 1975/76-os idénytől kezdve egy szezon kivételével huszonhat éven át a legjobbak között szerepelt a település futballcsapata...

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!