Karate

2023.10.18. 11:27

Megint letették a névjegyüket a Bonyhádi Oyama KSE versenyzői

Aranyat, ezüstöt és bronzot is nyertek a bonyhádi Oyama Karate SE fiataljai a Budapesten megrendezett full kontat versenyen.

Teol.hu

Kicsi a bors, de erős – mondhatjuk a bonyhádi karatékák kapcsán. Az ifjú versenyzők megint megmutatták, hogy van bennük kurázsi, ezúttal a fővárosban léptek tatamira, s szereztek Beck Flórián révén egy aranyat, Sebestyén Martin és Nyitrai Noel révén két ezüstöt, illetve Nyitrai Fábián révén egy bronzot a Kispest Kupán. 

Az utánpótláskorú gyermekeknek megrendezett viadal full kontakt szabályrendszer szerint zajlott, ami azt jelenti, hogy a versenyzők teljes erővel ütik és rúgják egymást. A bonyhádiak kiválóan felkészítve vágtak neki a megmérettetésnek, s a kemény munkának meg is lett az eredménye. Nyitrai Tamás, a klub elnöke és vezetőedzője elégedetten összegezhetett, s tekinthetett előre egy kicsit a jövőbe is. 

„Nagyon büszkék vagyunk a fiataljainkra, hiszen sok-sok áldozatot hoznak és nagyon sokat edzenek azért, hogy ilyen eredményeket tudjanak elérni – fogalmazott a vezetőedző. – Vannak olyan napok, mikor kettőt is és még hétvégén is edzenek. Így versenyidőszakban heti szinten nyolc-tizenkét edzéssel készülünk. A mostani kupa mellett még három tervezett edzésünk van, kettő szintén Budapesten, egy pedig Hollandiában, ahol Nyitrai Noel lép majd küzdőtérre az U16-os korcsoportban” – fűzte hozzá. 

A Bonyhádi Oyama SE-ben létszáma harmincnégy fő, ebből hét gyermek versenyez rendszeresen. Most éppen egy edzőtáborba készülnek, amit Nagykátán válogatott utánpótláskorú versenyzők részére tartanak, s ahol többek között a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője és kiemelt oktatói garantálják a magas színvonalú szakmai munkát. Ide négy versenyzővel utaznak el, s próbálnak lendületet szerezni az évből hátralévő megmérettetésekre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!