Tehetségtámogatás

2023.10.13. 11:47

Tehetséges szekszárdi sportolót is támogat az alapítvány

Ifjabb Kvárik István három éve sportol az Alisca Taekwondo Klub kötelékében, idén pedig elnyerte a MOL – Új Európa Alapítvány támogatását.

Berg Sándor

Ifjabb Kvárik István többek között két országos bajnoki címmel büszkélkedhet

Forrás: beküldött fotó

Egészen korán kezdte a versenyzést ifjabb Kvárik István, már nyolc évesen vállalva ezzel a heti három, majd négy edzést. Rácz Petra edző elmondása szerint hihetetlen a küzdőszelleme, minden meccsen százszázalékos erőbedobással küzd. Szülei támogató hozzáállása révén az elmúlt három évben – a koronavírus-járvány miatti leállás ellenére – számos külföldi és hazai versenyen vett részt, nem mellesleg többek között két országos bajnoki címmel is büszkélkedhet.

A kezdeti lelkesedése mit sem változott, ma is nagy lendülettel készül az előtte álló legközelebbi, jövő heti megmérettetésre. Az Alisca Taekwondo Klub fiataljának elmondása szerint az idei összes versenyt, amelyeken elindul, szeretné megnyerni és mint minden fiatal sportolónak, neki is nagy vágya, hogy egyszer kijusson az olimpiára.

Vélhetően a nagyszámú versenyeredménye – a két országos bajnoki aranyérem mellett számos nemzetközi első helyezés – miatt nyerte el idén a MOL – Új Európa Alapítvány támogatását a 10-17 éves sportolók kategóriájában, amit sportági védőfelszerelések beszerzésére fordít majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!