Karate

2023.10.17. 08:16

Újabb klubrekordot állítottak fel a bátaszéki karatékák

Nyolc aranyéremmel térhettek haza a bátaszékiek a a WKF Karate Országos Diákolimpia szigetszentmiklósi döntőjéről. Ez csúcs a klub történetében.

Teol.hu

A WKF Karate Országos Diákolimpia a küzdősportok legnagyobbika a Magyar Diáksport Szövetség égisze alatt megrendezésre kerülő harcművészeti sportágak közül. Ezt bizonyítják a számadatok is: 53 karate egyesület, többszáz magyar oktatási intézményének karatékái csaptak össze a hétvégén Szigetszentmiklóson. A Diákolimpia minden őszi szezon egyik kitüntetett eseménye, mert ilyenkor különösebb kvalifikációs nyomás nélkül, felszabadultan versenyezhetnek a sportolók. Ugyanakkor tétje van a küzdelemnek, mert a felsőoktatási felvételiben igen komoly pontszámot jelent egy-egy jó szereplés.

A Bátaszék SE Karate Szakosztálya nyolc tolnai és két bács vármegyei iskolát képviselt a húsz versenyzőjével, akik ezúttal a sokéves átlagnál és a vártnál is jobban teljesítettek. Már a tavalyi 7 aranyérem is bravúrnak számított, de az idén még sikerült ez megfejelni, így 8 arany, 2 ezüst, 4 bronz és 3 ötödik hellyel zárt a bátaszéki gárda, ami a nagyon előkelő 3. helyezést jelentette az Országos Diákolimpia eredménylistáján.

„Valami ilyesmi lehet, amikor az élsportolók a magaslati – nemzetközi mezőnyből – felkészülést követően a tengerszinten nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Elégedett vagyok összeségében a csapattal, és kimondottan örülök, hogy azok a technikai és taktikai elemek, amelyek az utolsó hetek edzésein napirenden voltak, visszaköszöntek a tatamin. Ez mindenképpen egy nagyon jó visszacsatolást volt. Természetesen egyéni hibák még vannak, és nagyon fontos hogy a közelgő Belgiumi Wado-Kai EB előtt egészséges keretek között tartsuk a csapat önbizalmát. Lényeges, hogy akik most jól szerepeltek ne dőljenek hátra a megelégedettségtől, akiknek meg éppen most nem ment, azoknak hitet és erőt adjunk, mert a csapatban minden apróbb fogaskerék számít, és azt gondolom hogy a BSE összes versenyzőjében ott van a jó eredmény lehetősége” – összegzett Nagy Ákos, a BSE vezetőedzője. 

Diákolimpai Bajnokok: Bóta Bence (kumite), Hefner Zsófia (kumite), Izsák Fruzsina (kumite), Kiss Bánk Botond (kumite), Nagy Gergő (kumite), Pesti Ábel (kumite), Takács Dominik (kumite), Vörös Botond (kumite)

II. helyezettek: Péter Boglárka (kumite), Péter Panna (kumite). III. helyezettek: Nagy-Jánosi Bátor (kata), Péter Anna (kumite), Pfeifer Mira (kumite), Szabó Balázs (kumite). V. helyezettek: Ambrus Márton (kumite), Pfeifer Mira (kata), Szabó Balázs (kata)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!