Thai box

2023.11.21. 10:44

A világbajnoki ezüstérmest verte el a decsi amazon, Balassa Nikolett

A hétvégén az újpesti Kellner Ferenc Sportcsarnokban, ismertebb nevén a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezte meg a Magyar Muaythai Szakszövetség a 2023. évi Muaythai Magyar Bajnokságot.

Farkas Eszter

Első ízben érkezett Muaythai magyar bajnoki cím Szekszárdra. (Beküldött kép)

Az IFMA amatőr szabályzata szerint lebonyolított rendezvényen a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület két fiatal harcosa is indult.

– A 12 éves korosztály 44 kilogrammos súlycsoportjában elsőként Balassa Nikolett lépett ringbe – mondta Eördögh Péter, a szekszárdi egyesület vezetője. Ellenfele a KHSE versenyzője, a tavalyi magyar bajnok, világbajnoki ezüstérmes Nemcsók Fanni volt, aki az októberi Spartan Muaythai Kupán legyőzte a cseh világbajnokot. A mérkőzést Nikolett egyhangú pontozással megnyerte. Ezzel első ízben érkezett muaythai magyar bajnoki cím Szekszárdra, ami a klub életében is mérföldkőnek számít.

A juniorok között induló László Tóbiás ellenfele hatvanhárom és fél kilogrammal szintén a KHSE harcosa, Szabó Máté volt. Bár Tóbiás erőnyerőként kedvezőbb pozícióból indult és jól is kezdte a mérkőzést, de a jóval magasabb félegyházi fiúval szemben folytatott küzdelemben pontozással alulmaradt, így ezüstéremmel zárta az idei országos bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!