Mérkőzés után

2023.11.13. 11:10

Bognár György kifakadt: ”Úgy alakítjuk most már a szabályokat, ahogy jól esik”

Bognár György vezetőedző szerint furcsa ítéleteket hozott csapata debreceni találkozója, míg a Paksi FC kapusa, Szappanos Péter büszke, hogy végig pariba tudtak lenni vendéglátóikkal.

Teol.hu

Bognár György nem hagyta szó nélkül a játékvezetői ténykedéseket

Fotó: Kovács Péter

Debrecenben megszakadt a tíz találkozóból (nyolc bajnoki, két kupamérkőzés) álló veretlenségi sorozata a Paksnak, amivel elszalasztotta a lehetőségét annak, hogy átvegye a vezetést a tabellán. Bognár György szerint ebben a játékvezetői ténykedés is közrejátszott, de szerinte az egyik pontra rászolgált volna csapata.

„Nem éreztem, hogy vereséget kellett volna ezen a meccsen szenvednünk, végig pariban voltunk, jól játszottunk. Furcsa ítéletek voltak, de persze a VAR tisztábban látja a dolgokat, mint mi – utalt a vezetőedző a Windecer József elleni a tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságra  az M4 Sport kamerái előtt. – Leshelyzetnél még nem hívtak ki bírót soha, hogy megnézze a monitoron. Mondták is, hogy tizenegyes, csak éppen les. Azt mondják, hogy ez a protokoll, hát ilyen nincsen. Úgy alakítjuk most már a szabályokat, ahogy jól esik.”

A találkozóról a szakember reálisan elmondta, a két 18 éves támadóval, Horváth Kevinnel és Pesti Zoltánnal is egész jól játszottak, a végén, amikor kinyitották a védekezést és két belső védőre álltak át, két-három veszélyes kontrát vezetett a Debrecen. Ha erre nem kényszerülnek rá, ebben a meccsen benne lett volna a pontszerzés.

„Nem a tabellában gondolkodunk, csak ebbe a mérkőzésben, ezen belül is bizonyos játékhelyzetekben. Csak én magam láttam három olyan szituációt, amikor a labda nem volt ott, de lerántották, felrúgták Papp Kristófot. Emiatt nagyon mérges vagyok, mert nem kaptuk meg a kellő, korrekt támogatást, ami járt volna nekünk” – tette hozzá Bognár György.

Szappanos Péter nem egy bravúrt mutatott be a tizenegyesvédés mellett
Fotó: Kovács Péter

Szappanos Péter lehetett volna a mérkőzés hőse, aki nagy védései mellett hárította Dzsudzsák Balázs tizenegyesét.

„Ki-ki mérkőzést játszottunk, az első félidőben nekik sem, nekünk sem voltak óriási gólszerzési lehetőségeink, abból az egy lecsorgó labdából sikerült előnyt szereznie a Debrecennek. A saját játékunkat szerettük volna játszani, labdákat szerzeni a saját térfelükön, ami sikerült, de nem tudtuk lövéssel befejezni a támadásainkat. Élvezetes második félidőt játszottunk, helyzetek voltak itt is, ott is. Annak örülök, hogy végig versenyben voltunk, bármikor kiegyenlíthettünk volna. Nyilván nem lehet minden mérkőzést megnyerni, ilyen meccsen ki lehet kapni Debrecenben. Büszke vagyok a két fiatalra, akik megállták a helyüket” – fogalmazott az atomvárosiak válogatott kapusa.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt a héten szünet lesz az élvonalban, a paksiak legközelebb november 24-én, pénteken 20 órakor a Diósgyőrt fogadják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!