Darts

2023.11.15. 09:45

Dobogóig menetelt, bronzérmes lett a csapatbajnokságban az Alisca Darts

Az NB I-be jutásra is volt esélye az Alisca Dartsnak, de nagy csatában elveszítette az elődöntőt a II. osztályú csapatbajnokságban.

Rónai Gábor

A bronzérmes szekszárdi csapat: Adorján Ádám, Tibai Attila, Juhász Ádám, Fehér János, Kiss Péter, Haáz Gergő

Fotó: Beküldött fotó

Az év egyik legfontosabb eseménye várt az Alisca Darts csapatára, amely szombaton II. osztályú csapatbajnokság országos döntőjén volt érdekelt. A szekszárdiak jó formában készültek a Budapesti Honvéd vívócsarnokában rendezett megméretésre, hiszen selejtezős csoportjukban húsz meccsükből tizenkilencet megnyertek, s ezt a formát átmentették a nyitányra is. 

Bemutatkozó találkozójukon nagyon simán, 9–2-re lelépték első ellenfelüket, a debreceni Arany Bikák DSE-t. Igazából semmi izgalom nem akadt a meccsen, a 7–0-s kezdés után csupán szépíteni tudtak a hajdúságiak. 

Az elődöntőben a tavalyi döntő visszajátszása következett a Szomszéd DSE ellen. A tét ezúttal nemcsak a győzelem és a fináléba kerülés, hanem az első osztályú tagság megszerzése volt. Nem igazán engedett egyik fél sem, 3–3-ig együtt haladtak a csapatok, aztán a gógánfai egylet 8–4-re elhúzott. Innen még indított egy utolsó hajrát az Alisca, de a bravúr nem jött össze, 9–7-re a rivális győzött. 

A csalódott csapatok meccsének nevezett bronzmérkőzésen a Phoenix DSE várt a szekszárdiakra, akik felszabadultan, nyomás nélkül indultak neki a találkozónak, s végig magabiztosan dobtak, remekül kiszállóztak, s 9–2-es sikerükkel megszerezték a bronzérmet. 

A szekszárdiak eredményei
Negyeddöntő: Alisca Darts–Arany Bikák DSE 9–2. A szekszárdi győztesek: Adorján Ádám 3, Haáz Gergő 2, Juhász Ádám 2, Kiss Péter, Fehér János. Elődöntő: Alisca Darts–Szomszéd DSE 7–9. A szekszárdi győztesek: Haáz Gergő 3, Adorján Ádám 2, Juhász Ádám, Tibai Attila. A 3. helyért: Alisca Darts–Phoenix DSE 9–2. A szekszárdi győztesek: Adorján Ádám 3, Haáz Gergő 2, Kiss Péter 2, Juhász Ádám 2.

A döntő résztvevője volt a Paks I csapata, amely a negyeddöntőben 9–5-re kikapott a Smile DC-től. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!