Női futsal

2023.11.10. 21:07

Kiszakadt a tolna-mözsi gólzsák Rácalmáson

Esélyt sem adott az újonc Dunaújvárosnak, amelynek otthonában 15–1-re győzött a 2F-Bau Tolna-Mözs a női NB I-es futsalbajnokság 9. fordulójának pénteki játéknapján.

Berg Sándor

Vámosi Georgina öt gólt jegyzett Rácalmáson

Fotó: Kiss Albert

A csapatkapitány Szalkai Kitti, a hozzá hasonlóan szintén válogatott Krascsenics Petra, valamint Krár Edina és Paranai Enikő sem tudta vállalni a játékot Rácalmáson. Szerencsére ott volt viszont a pályán, sőt a kezdőcsapatban kapott helyet Vámosi Georgina, aki még az előző fordulóban a TFSE elleni idegenbeli bajnoki utolsó perceiben szenvedett fejsérülést.

Szerencsére a baj nagyobbnak látszott, mint amekkora valójában volt, és ha már vállalni tudta a játékot a 19 éves válogatott játékos, nem is akart adós maradni a gólokkal. Már az első percben betalált a sereghajtó kapujába, végül ötig meg sem állt. A kilenc tolna-mözsi mezőnyjátékos közül heten gólt is szereztek, a csapat pedig tizenötig jutott, a magabiztos sikerrel pedig megerősítette negyedik, egyben felsőházi helyét a tabellán.

Reveland Zoltán együtteséneknem ez volt idén az első nagyarányú sikere, pár fordulóval korábban a Csepelt ütötte ki 18–0-ra.

NB I, alapszakasz, 9. forduló
Dunaújváros–2F-Bau Tolna-Mözs 1–15 (1–6)
Rácalmás, v.: Kerkuska (Illés Á., Góbi)
Dunaújváros: Halász Zs. – Virág M., Vicai, Sraj, Csik. Csere: Szabó Zs., Papp A., Horváth E., Molnár A., Szatmári, Zoltai-Foltán. Edző: Vígh György
Tolna-Mözs: Deczki – Bajcsy, Vámosi, Nagy N., Folk. Csere: Fekete E., Wiesner, Ferencz F., Sajabó, Kiss G. Edző: Reveland Zoltán
Gólszerző: Vicai (17.), illetve Vámosi (1., 14., 33., 34., 36.), Folk (26., 38.), Bajcsy (30., 39.), Nagy N. (4.), Wiesner (8.), Molnár A. (11., öngól), Fekete E. (15.), Virág M. (27., öngól), Ferencz F. (31)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!