Női kézilabda

2023.11.25. 19:39

Román-veréssel tért vissza Szekszárdra huszonöt év után a válogatott! – galériával

Felkészülési mérkőzésen a magyar leány ifjúsági kézilabda-válogatott 28–25-re legyőzte Romániát Szekszárdon. A két nemzeti csapat vasárnap 11 órakor ismét megmérkőzik egymással a vármegyeszékhelyen.

Berg Sándor

A ferencvárosi szélső, Bede Fanni két gólt jegyzett

Fotó: Kiss Albert

Sok neves csapatot fogadott és nagy csaták helyszínéül szolgált az ezredforduló előtti és utáni években a szekszárdi sportcsarnok. Az UKSE itt játszotta élvonalbeli mérkőzéseit 2010-től 2012-ig, de néhány esztendeje a szintén NB I-es Dunaújvárosi Kohász is átmeneti otthonául szolgált a létesítmény. 

Válogatott mérkőzések sem maradtak ki a sorból, – a teljesség igénye nélkül – három évtizede itt fogadta a Laurencz László irányította magyar női felnőtt válogatott Szlovéniát Európa-bajnoki selejtezőn, 1998-ban az ifjúsági leány válogatottunk Németországot felkészülési találkozón, 1999 novemberében pedig világbajnoki felkészülési tornának adott otthont Fadd és Paks mellett Szekszárd is. A vármegyeszékhelyen Mocsai Lajos csapata 1100 néző előtt – Kökény Beatrix-szel, Pálinger Katalinnal, Pádár Ildikóval, Kulcsár Anitával, Siti Beátával és Pigniczki Krisztinával – 31–22-re győzte le Csehországot.

Fotó: Kiss Albert

Ezúttal telt házról nem beszélhettünk, de közel ötszázan így is kijöttek szurkolni a héten Szekszárdon készülő ifjúsági válogatottnak. Lehet, hogy a fiatalok számára nem mindennapi fogadtatás zavarta meg mindkét csapatot, mert sok hibával kezdett mindkét fél. A találkozó első gólját a NEKA-s Pálmai Liza szerezte, majd a 11. percben először vették át a vezetést a románok. Bohus Beáta együttesének helyzetén az sem javított, hogy közel másfél percig kettős emberhátrányba került, ám ezt sikerült kapott és lőtt gól nélkül abszolválni. Varga Dalma találatával a játékrész hajrájához érve visszavették a mieink a vezetést, és a félidőt megnyomva kétgólos előnnyel mentek a szünetre.

Nyitott védekezéssel kezdte a második félidőt a magyar válogatott, de Bohus Beáta hat perc után magához rendelte övéit, mert a román hátsó alakzat feszített az övén, Enrika Bodijar pedig elkapta a fonalat. Az időkérés után 5–2-es sorozattal négy góllal léptek meg fiataljaink, majd amikor 19–18-ra visszajöttek a vendégek, Majoros Gréta bravúrjaival segítette ki társait. A többiekre is ráragadt a szegedi kapus teljesítménye, Kacsó Noémi Petra higgadtan értékesítette a büntetőit, Keceli-Mészáros Renáta pedig először Görbicz Anitától „ellesett” test melletti lövéssel, majd egy szép betöréssel késztette ovációra a közönséget.

A magyar leány ifjúsági válogatott negyed évszázad után győzelemmel tért vissza Szekszárdra (az akkori U18-as csapat többek között Görbicz Anitával 21–18-ra kikapott a németektől), és vasárnap 11 órakor ismét megmérkőzik Romániával.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Románia 28–25 (11–9)
Szekszárd, 500 néző.
Magyarország: Lukács B. – Varga D. 1, Kriston 2 (1), Keceli-Mészáros 2, Seres, Pálmai 2, Bede 2. Csere: Grebenár, Majoros (kapusok), Ratalics 4, Balogh V., Bali 2, Vári 2, Himer 2 (1), Szár, Vadkerti 5 (2), Kacsó 4 (3)
Románia: Totoescu – Tulea 2, Soroceanu 4, Stan 1 (1), Bodijar 7, M. Balint 5 (2) A. Nita 1. Csere: I. Nita, Rosu (kapusok), Constandache 1, Dina, Gavrila 3, Lacusteanu, Mihaila 1
Kiállítások: 12, illetve 16 perc + piros lap.
Hétméteresek: 7/8, illetve 3/3.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–1. 16. p.: 5–5. 20. p.: 7–6. 25. p.: 8–8. 36. p.: 14–13. 43. p.: 19–15. 58. p.: 28–23.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!