Kosárlabda

2023.11.17. 22:15

Tengerentúli játékos váltja a KSC-től távozó légióst

Egy hónapos szerződést kötött az amerikai Kathryn Westbelddel a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő Tarr KSC Szekszárd. A tengerentúli játékos Ana Vojtuleket váltja a keretben.

Teol.hu

Kathryn Westbeld a szekszárdiak új légiósa

Forrás: Tarr KSC Szekszárd

Nem kerülhette el a műtétet a régóta sérüléssel küzdő Ana Vojtulek, a horvát magasember cseréjét már meg is találta a klubvezetés az amerikai Kathryn Westbeld személyében.

„Horvát centerünk, a hetek óta sérüléssel bajlódó Ana Vojtulek úgy döntött, hogy elkerülhetetlen számára az operáció, így hosszú ideig még harcképtelen lesz és nem tud játszani csapatunkban. Pótlásáról mindenképpen gondoskodnunk kellett, hogy versenyképesek lehessünk a folytatásban is. Így egy hónapos szerződést kötöttünk az amerikai Kathryn Westbelddel. Amennyiben mindkét fél elégedett az ezen időszak alatt történtekkel, akkor a kontraktust a szezon végéig meghosszabbítjuk” – fogalmazott a kialakult helyzetről Szabó Gergő ügyvezető.

A 24 éves erőcsatár nyáron érkezett a KSC-hez, a bajnokságban három mérkőzésen 14,7 pontot, 10,3 lepattanót és 2,7 gólpasszt jegyzett, az Európa Kupában viszont csak egy találkozón számíthatott rá a szakmai stáb, a Chomutov elleni hazai csoportmeccsen két pontot szerzett.

Ana Vojtulek (labdával) távozott Szekszárdról
Fotó: Mártonfai Dénes

Vojtulek helyére érkező 27 éves, 190 centiméter magas Westbeld az előző idényben az olasz élvonalbeli Moncalieri együttesében 30 mérkőzésen 16,6 pontot, 9,2 lepattanót (ezzel a liga negyedik legjobbja volt a kategóriában) és 1,7 gólpasszt átlagolt, írja új légiósáról a klub honlapja. Ebben az évadban még nem játszott tétmeccset, ugyanis a Maccabi Haifa, ahová a nyáron szerződött, a háborús helyzet miatt egyetlen találkozót sem vívott az izraeli bajnokságban, amely október 16-án kezdődött volna, de a palesztin-izraeli konfliktus miatt a rajtot november 20-ra halasztották.

A szekszárdiak szombaton a Vasas Akadémiát fogadják, majd jövő héten szerdán a négy győzelemmel álló madridi Movistar Estudiantest látják vendégül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!