Szeifert Géza

2023.11.21. 19:30

Újra dobogóra állhatott a bátaszéki harcos

A világbajnoki cím bezsebelése után sem tartott szünetet Szeifert Géza. November 11-én a TEK BUDO Gálán, majd november 18-án Zalaegerszegen az Európa bajnokságon (EB) bizonyíthatta rátermettségét.

Farkas Eszter

Géza csapattársával küzdött az Európa-bajnoki címért (beküldött kép)

A TEK BUDO Gálának november 11-én a TEK főhadiszállása adott otthon, ahol három külön helyszínen mérhették össze erejüket a Belügyminisztérium dolgozói K1 Kickbox, WKF Karate, Kyokushin Karate és Gi grappling versenyszámokban. 

– A gálán K1 full contactban léptem ringbe – emlékezett vissza Szeifert Géza. – Erős ellenféllel néztem szembe, egy profi muaythai harcossal. Itt nagyon tudatos bunyóra volt szükségem, és így terveztük meg az edzővel is a taktikát. Úgy nézett ki, ez működik majd, azonban vétettem, és tudni kell, hogy itt egy hiba is elég. Megálltam az ellenfelem előtt, így sikeresen tudott támadni. Sajnos a térde a csípömön landolt, így megsérültem, és nem tudtam lábra állni, hogy folytathassam a meccset. Az összecsapás vége mentő és kórház lett, a harmadik helyen zártam a meccset. 

A sportolót azonban a sérülése ellenére sem lehetett eltántorítani az EB-n való szerepléstől. Edzője segített a felkészülésben, összeszedte magát, és arra a döntésre jutottak, hogy indul az Európa bajnokságon. 

– Az edzések és versenyek rengeteg lemondással és nehézséggel járnak minden téren, úgy gondolom fontos látni, hogy nem csak a csillogás van ebben, hanem rengeteg alázatos munka, küzdelem, idő és pénz.

Beküldött kép

November 18-án eljött a nagy nap, ahol Géza elmondása szerint egy külföldi versenyzővel kezdte a mérkőzést. 

– A meccsen végig én domináltam, mindent sikerült érvényesíteni amit akartam. Tudatos, összeszedett bunyó volt, három-nullás egyhangú pontozással nyertem. A döntő már nagyobb kihívást jelentett, hiszen a saját csapattársammal kellett szembenéznem. Az első menetben, hatalmas pofonok után rájöttem, hogy ez nem egy egyszerű meccs lesz, és hogy nem csak úgy elpötyögünk. Az orrom vérzett, a csípőm sérült, erre kaptam is egy rúgást, így padlóra kerültem, de felálltam, ám, vitathatatlan az első menetet elvesztettem. Muszáj volt összeszednem magam és felülemelkednem a fájdalmon, a körülményeken, mindenen. Ez sikerült is, a második menetet nagy küzdelem árán nyertem meg, így extra menet következett. Tudni kell, hogy ilyenkor csak az ebben a menetben történt dolgok számítanak. Újra erőt kellett gyűjtenem és mindent bele adni. Nem volt egyszerű, azonban sikerült, és így megnyertem a meccset. Hatalmas küzdelem volt, majd a végén ellenfelemmel egymás nyakába borulva, barátként távoztunk a ringből.

Szeifert Géza a WFL european games IV versenyen első helyezett lett +86 kilogramm K-1/Glory light kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!