Labdarúgás

2023.12.19. 13:01

Az NB I egyik legolcsóbb keretével vetett véget a Fradi egyeduralmának a Paksi FC

Véget ért az őszi szezon a hazai futball NB I-ben, s a tabella élén meglepetésre nem a Ferencváros, hanem a Paksi FC telel. Mégpedig a mezőny egyik legkisebb költségvetésével.

Teol.hu

Volt okuk az örömre ezen az őszön a Paksi FC futballistáinak

Fotó: Molnár Gyula

Az elmúlt öt idényben a Fradi volt a bajnok, és semmi nem utalt arra, hogy a most zajló évadban lehet komoly kihívója a zöld-fehéreknek. Elég csak megnézni a keretértékeket, hogy lássuk, papíron mennyire kiemelkedik a mezőnyből a címvédő: az FTC játékosainak összértéke a Transfermarkt adatai alapján 48,2 millió euró, rajta kívül csupán a Fehérvár (11,68 millió) és a Puskás Akadémia (10,95 millió) éri el a nyolc számjegyű összeget. Az ősszel a Fradi nem tudta a pályán érvényre juttatni a fölényét, így nem folytatódott a hat éve tartó sorozata – 2017-től kezdve mindig őszi bajnok volt az együttes.

Ezt a címet most a Paks szerezte meg, amely egy ponttal megelőzte az FTC-t, noha a második legszerényebb keretértékű (6,63 millió) csapat az élvonalban. Bognár György vezetésével a tolnaiak erejükön felül teljesítettek, az idei utolsó előtti fordulóban a Fradi 3–2-es legyőzésével biztosították be az első helyet a télre, de az akkor megszerzett négypontos előny egyre olvadt az elmúlt hétvégén, amikor az éllovas simán, 3–0-ra kikapott Fehérváron – írja a Magyar Nemzet. 

A Paksi FC sosem látott teljesítménnyel, 34 pontot gyűjtve zárta le az őszt, s 2006-os NB I-be jutása óta először mehetett el első helyezettként téli pihenőre. Bognár György csapata 10 győzelemmel, 4 döntetlennel és 3 vereséggel zárt, s a mezőny egyedüli csapataként hazai pályán (7 győzelem, 1 döntetlen) veretlen tudott maradni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!