Kosárlabda

2023.12.13. 18:11

Frissítve! Beázott a sportcsarnok, csúszik a Szekszárd–Girona kezdése (galéria)

A városi sportcsarnok beázása miatt elhalasztották a Tarr KSC Szekszárd–Spar Girona Európa-kupa-találkozó kezdését.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egész napos esőzést, ami Szekszárdot érte szerdán, nem bírta el a városi sportcsarnok tetőszerkezete. A küzdőtér két ponton is beázott, s bár próbálták törölközőkkel felitatni a vizet, az folyamatosan csöpögött a mennyezetről. A területeket fehér tapasszal is leragasztották, de a játékvezetők és a mérkőzés komisszárja az ilyenkor előírt protokollt használva – a csúszóssá váló parketta balesetveszélyessége miatt – elcsúsztatta a 18 órára kiírt találkozó kezdését. 

A kötelezően előírt menetrend szerint fél óra várakozási idő indult el, ha addig játékra alkalmassá válik a pálya, a játékosok újabb bemelegítése után kezdődhet el a mérkőzés. Ha mégsem tudják ma (szerda) lejátszani a találkozót, a szabály értelmében vagy 24 órán belül pótolhatják ezt, vagy 20–0-val a vendégcsapatnak írhatják jóvá az eredményt.

Az Európa-kupa csoportköréből veretlenül, mind a hat mérkőzését megnyerve jutott tovább a Girona, míg a szekszárdiak három győzelemmel és három vereséggel abszolválták az alapszakaszt. A rájátszás első fordulójának visszavágóját december 20-án 19.15 órakor játsszák a katalán városban, tét a legjobb tizenhat közé jutás.

Frissítés! (19:04)

A helyszínre érkező alpinista vödrök és törölközők segítségével megszüntette a csöpögést, így bő húsz perc bemelegítés után, az eredeti időponthoz képest másfél óra csúszással, 19.30 órakor kezdődik a párosítás első mérkőzése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!