Ökölvívás

2023.12.18. 11:45

Roy Jones Jr. is látta, ahogy ezüstérmet szerez a szekszárdi bokszolólány

Igazi világsztár előtt bunyózhattak az indulók a 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokságon. Az amerikai klasszis, Roy Jones Jr. árgus szemekkel figyelte a versenyzőket.

Rónai Gábor

Nagy Ramóna (balról) dobogóra állhatott a felnőtt mezőnyben

Nagy Ramóna a felnőtt korosztályban is letette a névjegyét. Az Unio Box Team tehetsége idén már megnyerte a korosztályos magyar bajnokságot, októberben Nyíregyházán állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Most Budapesten, a Papp László magyar bajnokságon mérette meg magát, s igencsak meggyőzően teljesített. 

A 66 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő szekszárdi lány erőnyerőként az elődöntőben kezdett, mégpedig a nála jóval érettebb, rutinosabb Győrfi Anna ellen. Edzője, Novák György elégedett lehetett, hiszen tanítványa rendkívül taktikus, okos bunyóval rukkolt elő, rengeteget talált, és ellenfelére a második felvonásban kétszer is rá kellett számolni. A mérkőzés vezetője végül leléptette, így Ramóna bejutott a döntőbe, ami óriási dolog.

Az aranycsatában a nyári Európa Játékokon bronzérmes Hámori Luca várt volna a szekszárdi fiatalra, de a döntőből végül nem lett semmi. Ramóna csuklójában megrepedt egy csont, kórházba kellett vinni, sínbe rakták. Nagy kár, hogy nem tudott kötelek közé lépni, és így nem tudott a magyar bajnoki címért megmérkőzni, pedig nagy élmény lett volna egy olimpiai kvótás riválissal meccselni. 

„Úgy voltunk ezzel a felnőtt bajnoksággal, hogy eljövünk, lesz ami lesz! Sajnos Rami a cél előtt lesérült, de így is nagyszerű eredményt ért el, büszke vagyok rá” – mondta edzője, Novák György, aki hozzátette, most a pihenésé az idő, de ha Ramóna meggyógyul, folytatják a megkezdett munkát, mert még vannak céljaik, amiket szeretnének elérni 2024-ben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!