Mérkőzés után

2023.12.04. 08:50

„Végig azon voltunk, hogy erősítsük a másikban, mennyire bízunk egymásban”

Djokics Zseljko szerint szenzáció volt, amit elért a Tarr KSC Szekszárd a címvédő ellen, míg a soproniak vezetőedzője, Gáspár Dávid úgy gondolja, már a meccs elején egy lépéssel a hazaiak mögött voltak.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Djokics Zseljko, a Szekszárd vezetőedzője:
– Az első félidőben jobb támadó kosárlabdát játszott mindkét csapat, nálunk sok játékos volt jó ritmusban, mint a fiatal Holcz Rebeka és Boros Júlia. A legnagyobb tett az volt, hogy amellett, hogy extrán teljesítettünk támadásban, a harmadik negyedben, amikor már nem élt a „fiatalszabály”, tíz ponton tartottuk a Sopron. Ez a szenzáció és erre büszkének kell lennünk.

Horváth Bernadett, a Szekszárd irányítója:
– Az a csapatmunka- és energia, amit a mérkőzésen nyújtottunk, az hozta meg ezt a győzelmet. Végig azon voltunk, hogy erősítsük a másikban, hogy mennyire bízunk egymásban. Amit védekezésben megbeszéltünk, azt tartani tudtuk, ha bármi hiba csúszott a gépezetbe, ott voltunk egymásnak. Hogy ilyen arányban tudtunk nyerni, és ahogy kijöttünk a második félidőre, az elképesztő voltunk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy az első percből a negyvenedikig itt voltak velünk és szurkoltak, még ha voltak nehéz időszakok is.

Gáspár Dávid, a Sopron vezetőedzője:
– Mintha egy lépéssel a Szekszárd mögött jártunk volna koncentrációban és belefektetett energiába. Ez már a találkozó elején látszódott, hogy élesebben kell belemenni a meccsbe, a harmadik negyedre fantasztikus dobóformával jöttek ki a hazaiak és ahelyett, hogy mi is sokkal több megállítást hajtottunk volna végre, sokkal inkább önbizalmat adtunk a Szekszárdnak, amit kihasznált. Minden játékostól és stábtagtól azt várom, hogy gondolkozzon el, miben tud még többet hozzátenni a csapat játékához, ki kell találnunk, hogyan lehetünk jobbak.

Jelena Brooks, a Sopron erőcsatára: 
– Jó játékot nyújtott a Szekszárd, nekünk pedig nem sikerült megvalósítanunk azt, amit megbeszéltünk. Az első félidő sem volt jó, a másodikról, főleg a harmadik negyedről egyáltalán nem tudok semmi jót elmondani. Nem játszottunk csapatként, sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk véghezvinni azt, amit egész héten gyakoroltunk. Ki kell elemezni a hibákat, azokat kijavítani és már a következő meccsre koncentrálni, mert a bajnokság folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!