Labdarúgás

2024.01.08. 20:04

Fittyet hánytak a havazásra, elsőként álltak edzésbe a szekszárdi futballisták

Már karcolta a mínuszokat a hőmérő higanyszála, amikor a Szekszárdi UFC futballistái kifutottak a városi sporttelep műfüves pályájára.

Teol.hu

Fotó: Denes Martonfai

A Tolna vármegyei NB III-as csapatok közül elsőként kezdte meg a felkészülést a vármegyeszékhely együttese. A sietség nem véletlen, a sárga-feketék minél jobban szeretnének felkészülni a bajnokság tavaszi folytatására. Az őszi idény nem sikerült valami jól az UFC-nek, amely csak a sereghajtó Dunaújvárost tudhatja maga mögött a tabellán, így nagyon bele kell húzniuk Budai Dávidéknak tavasszal, ha meg akarnak kapaszkodni a ligában. 

Márpedig a cél ez, a bennmaradás kivívása. A városnak, a klubnak ugyanis szüksége van egy NB III-as felnőttcsapatra, mégiscsak ezek a srácok mutatnak utat a fiataloknak, annak az ötszáz gyereknek, akik a különböző korosztályokban a klub égisze alatt készülnek. Mészáros István komor tekintettel dirigálta a tréninget, amelyen próbajátékosok is részt vettek. A szakember minden nap vezényel edzést a keretnek, amely összesen hét felkészülési mérkőzéssel hangol a bajnoki folytatásra. 

Az elsőt január 31-én, a szentlőrinciek otthonában vívják majd a szekszárdiak, akik március harmadikán az MTK Budapest második számú csapata elleni hazai bajnokival köszöntik a tavaszt. Az UFC 13 pontot gyűjtött, de mindössze két győzelemnyire van a nyolcadik helytől, azaz közel sem reménytelen a helyzet, csak egy jó kezdés kell, el kell kapni a fonalat, és nem lehet gond...

A felkészülési program
2024. január 31.: Szentlőrinc–Szekszárdi UFC 15 óra
2024. február 3.: Szekszárdi UFC–Martfűi LSE 12 óra
2024. február 7.: Szekszárdi UFC–Bonyhád VLC 18 óra
2024. február 10.: Szekszárdi UFC–Bonyhád-Majos 11 óra
2024. február 14.: Szekszárdi UFC–Paksi FC II 17.30 óra
2024. február 17.: Szekszárdi UFC–Kecskeméti TE II 12 óra
2024. február 25.: Balatonfüredi SC–Szekszárdi UFC 13 óra

A szekszárdiak után kedden az NB III-ba huszonöt év után visszatérő FC Dunaföldvár is munkába áll, a majosiak január 15-én rajtolnak, a paksiak tartalékcsapata pedig 16-án vág bele a felkészülésbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!