Labdarúgás

2024.01.10. 17:43

Saját nevelésű játékosaik jövőjére is figyelnek az FC Dunaföldvárnál

Több saját nevelésű játékosának is esélyt az a bizonyításra az NB III-as keretben az újonc FC Dunaföldvár.

Rónai Gábor

A felkészülést hétfőn kezdő szekszárdiak után kedden az NB III-as bajnokságba 25 év után visszatérő FC Dunaföldvár is nekivágott az edzéseknek. A kék-fehér klub játékosai kitűnő hangulatban végezték a gyakorlatokat, ami nem is csoda, hiszen nagyszerű őszt hagytak maguk mögött. Varga Balázs gárdája ötödikként telel, s jó esélye van rá, hogy akár dobogón is zárja a 2023/2024-es idényt. 

„Kiválóan sikerült számunkra az utolsó hat mérkőzésünk – kezdte Varga Balázs. – Tizennégy pontot szereztünk, öt esetben gólt sem kaptunk, rendkívül elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével. Nem szeretnénk jelentős változásokat a keretben, csak olyan futballista jöhet, aki hosszú távon is erősítést jelent, és be tud illeszkedni ebben a jó közösségbe, ami most összejött Dunaföldváron” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy akiket megkerestek, azok egytől egyig örömmel fogadták az ajánlatot. „Jó érzés ez, hiszen más is látja, hogy egy pozitív dolgot tudtunk felépíteni” – tette hozzá. 

A földvári játékosok egyéni futóprogrammal hangoltak az edzésekre, ezek eredményeit a szakmai stáb elemzi. Többször is napi két edzést vezényel a keretnek Varga Balázs, az első öthetes etap január kilenctől február tízig tart. Utána pihenőre mehetnek a futballisták, majd jön a hajrá, ráhangolódás a bajnoki idényre, amelynek első fordulójában, február harmadikán a Mohácsi TE lesz a Duna-partiak ellenfele. 

Varga Balázs elmondta, több saját nevelésű futballistát is szeretne kipróbálni, ezért is kötöttek le szerdai edzőmeccseket, többnyire alacsonyabb osztályú csapatokkal, hogy a fiatalok megmutathassák magukat, s be tudjanak illeszkedni abba a rendszerbe, amit a csapat játszik. Amúgy szélső támadót, védőt és középpályást is szeretne igazolni a szakember. 

„Mindent elkövetünk a téli felkészülési időszakban, hogy jó eredményt érhessünk el tavasszal. Óriási dolog lenne, ha a megye egyes bajnoki aranyérem és a megyei kupa megnyerése után az NB III-ban érmet tudna nyerni a csapat. Ezért fogunk sokat dolgozni, de akkor sem leszünk csalódottak, ha ezen a helyen végzünk, mert ez így is egy kiváló eredmény” – fogalmazott.  

Az FC Dunaföldvár téli felkészülési mérkőzéseinek időpontjai
Január 20., szombat: Gödöllői SK–FC Dunaföldvár. Január 24., szerda: Soltvadkert–FC Dunaföldvár. Január 27., szombat: Iváncsa KSE–FC Dunaföldvár. Január 31., szerda: Harta SE–FC Dunaföldvár. Február 3., szombat: III. Kerületi TVE–FC Dunaföldvár. Február 7., szerda: Bicske TC–FC Dunaföldvár. Február 10., szombat: FC Dunaföldvár–FC Dabas. Február 25., vasárnap: FC Dunaföldvár–Kecskeméti TE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!