2024.01.17. 17:57
Százötven kilós hízót szúrtak le a szekszárdi futballisták – képek
Disznót vágtak a szekszárdi öregfiúk. Évek óta hagyomány ez, immáron negyedszer jöttek össze az egykori játszótársak.
Jó volt a hangulat a disznóvágáson
Fotó: Szekszárdi UFC
Mint arról a Szekszárdi Utánpótlás-nevelő Futball Club a közösségi oldalon beszámolt, az öregfiúk egy százötven kilós hízót szúrtak le és dolgoztak fel egy szekszárdi tanyában, amit erre az alkalomra béreltek. Fogyott a jófajta pálinka, a sör, a bor – a hangulatra nem lehetett panasz, húzták alá.
Vizdár Zsolt, a szekszárdi klub korábbi menedzsere elárulta, ketten feleltek a sertés feldolgozásáért, a kinti körletet Acsádi Viktor, a bentit Rupa László irányította. Vacsorára orjaleves, töltött káposzta, és hurka is került az asztalra, a legtöbb húsból azonban kolbász és szalámi lett – ezt az öregfiúk az év közbeni összejöveteleik során szokták elfogyasztani.
Mint azt Vizdár Zsolt szintén elmondta, havonta egy-két alkalommal találkoznak, fociznak egy jót, illetve igyekeznek eleget enni azoknak a meghívásoknak, amelyeket év közben kapnak. Az öregfiúk – pontosabban az örökifjak – három éve, a 2020/2021-es szezonban még játszottak az akkori megye kettőben, s az igen előkelő negyedik helyen végeztek.
Aztán bekopogtatott a koronavírus-járvány, s a kétéves kihagyás után már nem szerveződött újra a csapat...