Asztalitenisz

2024.02.16. 08:13

A tolnai Nagyváradi Mercédesz is asztalhoz áll a koreai csapat vb-n

A magyar férfi és női válogatottól is bravúrra lenne szükség a direkt kvótaszerzéshez a dél-koreai Puszanban pénteken kezdődő, olimpiai kvalifikációs asztalitenisz csapat-világbajnokságon.

Teol.hu

Nagyváradi Mercédesz is elutazott a magyar válogatottal Puszanba

Fotó: Dömötör Csaba

A sorsolásnál mindkét válogatott az 1-es csoportba került és ellenfele lesz a sportági nagyhatalom, címvédő Kína. A férfiak ezen kívül Horvátországgal, Belgiummal és Kubával csapnak majd össze a torna első szakaszában, míg a női együttes további riválisa India, Spanyolország és Üzbegisztán lesz.

A nyolc, egyenként ötcsapatos csoportból a körmérkőzések után az első három-három helyezett lép tovább a kieséses szakaszba. A csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, a többi továbbjutó pedig játszik azért, hogy a legjobb 16 között is asztalhoz állhasson.

A vb-n a negyeddöntősök párizsi ötkarikás kvótát kapnak, az indulási jog kiharcolásához mindkét magyar együttesnek bravúrra lenne szüksége, bár már a 16 közé kerülés is sokat érhet, mert a verseny utáni világranglistáról még további válogatottak jutnak párizsi repülőjegyhez (várhatóan lesznek olyan csapatok a nyolc között, amelyeknek már van kvótája). A női gárdától a nyolcaddöntőbe jutás, a férfiaktól pedig a 24-es főtáblára kerülés az elvárás, a szövetség pedig célprémiumként minden játékosnak hárommillió forintot ajánlott fel a negyeddöntőért.

A férfiakat irányító Lindner Ádám a gerincsérvből a közelmúltban felépült Majoros Bencét, továbbá Szudi Ádámot, Lakatos Tamást és András Csabát nevezte a csapatába. A nőket vezető Pink Márk pedig Póta Georginának, Madarász Dórának, a tolnai nevelésű Nagyváradi Mercédesznek és Bálint Bernadettnek szavazott bizalmat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!