Kosárlabda

2024.02.29. 17:46

Eilingsfeld János egész idénye rámehet a felépülésre

Továbbra sincsen bevethető állapotban a magyar kosárlabda-válogatott és az Atomerőmű SE erőcsatára, sőt előfordulhat, Eilingsfeld János az idei szezont „ki kell ülnie”.

Teol.hu

Eilingsfeld János egy darabig még a kispadról nézheti a társak játékát

Fotó: Molnár Gyula

A hónap elején Eilingsfeld János még bizakodott, hogy a röntgenterápia meghozza a várt eredményt és elindulhat a felépülés útján, de az Atomerőmű SE közleménye szerint a kezelés pozitív hatása még nem érte el azt a szintet, hogy a válogatott erőcsatára vissza tudjon állni edzeni. A folyamatos kezelések mellett egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy 

az idei szezonban már nem tud a csapat rendelkezésére állni.

Az ASE 33 éves „örökös bajnoka” portálunknak adott interjújában elárulta, többször megpróbálkozott már a visszatéréssel, de ahogy fokozódott a terhelés, mindig újra előjöttek az elviselhetetlen fájdalmak a sarokcsontjánál. A válogatott kosaras legutóbb tavaly április elsején, a Körmend elleni utolsó alapszakasz-mérkőzésen lehetett a paksiak segítségére.

Az Atomerőmű SE közleményében kitért a többi sérültjére is. Gulyás Milán bokája két műtét és megannyi kezelés után a terhelések hatására továbbra is feldagad, ezért egyelőre nem alkalmas az edzéseken való részvételre. Duda Sanadze múlt hétfőn visszaérkezett Paksra, majd MRI vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy a felépülése még hetekig eltarthat, így tovább kell várni a grúz válogatott debütálására. A klub ezért az átigazolási időszak végéig nem regisztrálta a játékost, aki visszautazott hazájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!