Kosárlabda

2024.02.29. 10:34

Visszavonultatja korábbi klasszisának a mezét az Atomerőmű SE

A március 9-i Atomerőmű SE–Budapest Honvéd bajnoki mérkőzés előtt a paksi klub visszavonultatja egykori irányítójának, Mészáros Zalánnak a mezét.

Teol.hu

Mészáros Zalán 14-es mezét a későbbiekben senki nem hordhatja az Atomerőmű SE-ben

Fotó: Veres Viktor

Ahogy az egyesület hivatalos oldalán fogalmaz, fontosnak tartja, hogy a jelen mellett a múlt kiemelkedő egyéniségeiről méltó módon megemlékezzen. Ennek egyik fontos állomása, hogy visszavonultatja a klub Mészáros Zalán mezét. 

A márciusban 50. születésnapját ünneplő egykori irányító-hátvéd a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be először az atomvárosi csapatban, és egészen a 2011-es visszavonulásáig piros-kék mezben lépett pályára. Az „ASE Örökös Bajnoka” az egyetlen olyan volt Atomerőmű SE játékos, aki az „aranykorban” mind a négy bajnoki címből és kupagyőzelemből kivette a részét, csapatkapitányként nemcsak a pályán, de azon kívül is példát mutatott mindenki számára. 

A korábbi 110-szeres magyar válogatott játékos nyolcszor nyerte meg a magyar bajnokságot és ötször a kupát, 2005-ben pedig „Az Év Játékosa” címet is bezsebelte. Jelenleg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél a Szakmai és Utánpótlás Bizottság elnöke, illetve a Vasas Akadémia fiú szakágát vezeti.

A fiatalon elhunyt Morgen Ferdinánd 8-as és Gulyás Róbert 18-as számú meze után ezentúl a Mészáros Zalán által hordott 14-es számú mezt sem viselheti senki az Atomerőmű SE-ben. Nem csak e tekintetben emlékezik meg egykori kiválóságairól a paksi egyesület, hiszen a tavaly októberben átadott 3x3-as kültéri kosárlabdapályáját a klub egykori legendájáról, idősebb Morgen Frigyesről nevezte el Morgen Courtnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!