Kosárlabda

2024.02.03. 10:35

Studer Ágnes győztes mérkőzés után tér haza

Studer Ágnessel a kezdőcsapatában a Flammes Carolo Basket Ardennes 80–77-re győzött az euroligás Landes ellen francia kosárlabda-bajnokság (LFB) alapszakaszában.

Berg Sándor

Studer Ágnes győztes meccs után jön haza a válogatotthoz

Forrás: Flammes Carolo Basket

A mérkőzés előtt hat győzelemmel és nyolc vereséggel álló Carolo az első negyedben állva hagyta euroligás ellenfelét (21–4), majd a félidő előtt huszonhét pontos előnyre tett szert. Kellett is a nagy előny Studer Ágneséktől, mert a nagyszünet után két jó etappal visszajött a meccsbe a Landes, de fordítani nem tudott.

A szekszárdi nevelés Studer Ágnes bő 16 percet töltött a pályán, ez idő alatt két pontot (1/4 dobásmutató), egy lepattanót és kilenc gólpasszt jegyzett. Sikerével a Carolo feljött a tizenkét csapatos bajnokság hetedik helyére. Válogatott ablak miatt az LFB-ben két hét szünet következik, Studerék legközelebb február 18-án a szintén 7/8-as győzelmi mutatóval álló Charnay Bourgogne Sud csapatához látogatnak.

A magyar válogatott irányítója a napokban csatlakozik a Sopronban olimpiai selejtezőre készülő nemzeti csapathoz, amely jövő héten csütörtökön Kanadával, pénteken Japánnal, vasárnap pedig Spanyolországgal csap össze. A torna első három helyezettje kijut a nyári párizsi ötkarikás játékokra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!