Kosárlabda

2024.02.13. 19:00

Új vezetőedzővel érkezik Paksra a Zalaegerszeg

Mindössze harmadik bajnokijára készül Matthias Zollner a Zalakerámia ZTE KK együttesének kispadján, amely szerda este az Atomerőmű SE vendége lesz a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban.

Berg Sándor

Kovács Ákosék az egerszegiek ellen javíthatják ki botlásukat

Fotó: Molnár Gyula

Nem maradt következmények nélkül Zalaegerszegen a pécsiek elleni Magyar Kupa búcsú, az NKA Universitastól hazai pályán elszenvedett 78–75-ös vereség után a vezetőség menesztette Lubomir Ruzicka vezetőedzőt, a cseh szakember helyét pedig nem olyan régen Matthias Zollner vette át.

A német tréner 2018 és 2020 között a Körmend együttesét irányította, majd 2021 novemberétől 2023 februárjáig pedig az Alba Fehérvár vezetőedzője lett – a fehérváriakkal  bronzérmet szerzett a bajnokságban. Zollner éppen a pécsiek elleni 93–81-es vereséggel mutatkozott be a zalaiak kispadján, amit a Kaposvár elleni tízpontos győzelem követett (88–78).

Az új csapat építésében előrébb tart Sebastjan Krasovec és összességében látszik is az előrelépés az Atomerőmű SE-nél, ebbe rondított viszont bele a múlt hét pénteki, debreceni fellépés, amikor a második félidő elején már huszonkét ponttal vezettek a paksiak, a végén mégis mégis a DEAC örülhetett (87–85.). Mondhatjuk, hogy a hétközi mérkőzések nem fekszenek az Atomnak, 

az eddig lejátszott öt ilyen bajnokiból csupán egyet, a Budapest Honvéd ellenit tudta megnyerni (77–71), 

a Szolnokkal, a Péccsel, a Kecskeméttel és legutóbb a DEAC-cal szemben alulmaradt.

Ilyen előjelekkel fogadja ma este azt a Zalaegerszeget, amelyben a legjobb számokat Tony Hollis Hicks hozza 19,8 ponttal, 6,1 gólpasszal és 5,2 lepattanóval, ami 26,2 VAL-értéket jelent az amerikai irányítójának. Az Atomerőműben korábban öt évig pattogtató Tóth Ádám 13,8 pontot és 4,6 lepattanót átlagol meccsenként. A napokban center posztra szerződtették az amerikai Tristan Ikpét, de a mai találkozón még nem számíthat rá a szakmai stáb. A paksiak szekerét elsősorban az eddig mindössze két mérkőzést játszó Elijah Clarance (27 VAL), valamint Kassim Nicholson (24,4) és Mario Ihring (20,1) húzza.

Tippmix Férfi NB I/A, alapszakasz, 21. forduló
Atomerőmű SE–Zalakerámia ZTE KK
ASE Sportcsarnok, szerda, 18 óra. Vezeti: Cziffra, Fakras G., Jakab L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!