Kosárlabda

2024.02.03. 15:00

A WNBA-ben folytathatja a szekszárdiak korábbi magyar centere

A Los Angeles Sparks szerződtette Kiss Virágot, a KSC Szekszárd korábbi, a török Mersin jelenlegi magyar válogatott centerét.

Teol.hu

Kiss Virág a WNBA-be szerződött

Fotó: Dömötör Csaba

A 2017/2018-as és az azt követő két szezonban a KSC Szekszárd kötelékéhez tartozó Kiss Virágnak egy úgynevezett Training Camp Contract biztosítja, hogy a csapat edzőtáborában bizonyíthassa rátermettségét, írja a Wbasket szakportál.

A magyar válogatott magasembere az Euroliga alapszakaszában átlagosan 21 percet töltött a pályán a Mersin színeiben, ez idő alatt 4,8 pontot, 4,1 lepattanót és 0,9 gólpasszt jegyzett. A török bajnokságban eddig 23 perc alatt 12,1 pont és 7,3 lepattanó, illetve 2,5 gólpassz az átlaga.

A 2023-as évadban a Los Angeles Sparks 17 győzelemmel és 23 vereséggel a tabella kilencedik helyén zárt a WNBA-ben, így nem jutott rájátszásba. A tengerentúli profi liga idei szezonja május 14-én rajtol, a kaliforniai csapat egy nappal később az Atlanta Dream csapata fogadja a nyitányon. A liga július 21. és augusztus 14. között tart olimpiai szünetet. Az alapszakasz szeptember 19-én ér véget.

Kiss Virág a szekszárdi Horváth Bernadettel, a KSC-nevelésű Studer Ágnessel és a csapatban szintén megfordult Goree Cyeshával szintén ott van a jövő heti olimpiai selejtezőre készülő magyar válogatott keretében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!