Tenisz

2024.03.14. 16:45

A tolnai tenisz jövőjéről egyeztettek a fórumon a helyi sportbarátok

Meg szeretnék újítani a leromlott minőségű pályáikat, és az utánpótlást is minél inkább szeretnék bevonni a vérkeringésbe.

Teol.hu

A tolnai tenisz jövője volt a fórum fő témája

Fotó: Beküldött kép

Megbeszélésre hívta össze a tagjait a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület teniszes szakosztálya. A sportág jelenlegi helyzete és jövője került terítékre. 

Hírportálunkon több tucat cikket írtunk már a tolnai teniszéletről, amelyik az egyik legmozgalmasabb Tolna vármegyében. A városi bajnokságban évről évre egyre többen indulnak, s nem lesz ez másképp most sem, az új bajnokságra is már harminc feletti a nevezési létszám. 

Ahhoz, hogy a közösség tovább épüljön, s hogy fiatalokat is sikerüljön bevonni a vérkeringébe, fel kell újítani a meglévő, már eléggé leromlott minőségű pályákat. Mint a fórumon elhangzott, a pályákhoz szakembert szeretnének hívni, akinek segítségével pótolnák a salakot, felrotálnák a pályát, lecserélnék a vonalazást és új hálók is elkelnének. 

„Hosszú távon a pályáknak jó lenne egy másik helyszínt találni, ahol megoldható az öltöző, mosdó használat és egy öntözőrendszer üzemeltetése is. Erre próbálunk megoldást találni” – mondta Herczig Gábor, a Vitál SSZE elnöke. 

Szóba került az egyeztetésen az utánpótlás helyzete is. A terv, hogy gyerekeknek edzéseket tartanak, s ennek érdekében az egyik sporttárs már el is kezdett egy edzőképzőt, hogy szakértőként tudjon a fiatalokkal foglalkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!