Kosárlabda

2024.03.24. 08:11

Djokics Zseljko: „Nagyszerű dolog két euroligás csapat mögött végezni”

Djokics Zseljko szerint nagyszerű dolog, hogy két euroligás csapat mögött a harmadik helyen tudták zárni a női NB I alapszakaszát.

Teol.hu

Theodoreán Alexandráék (a labdával) nagyot harcoltak a DVTK ellen

Fotó: Makovics Kornel

A tavasz legnagyobb sikerét aratta a Tarr KSC Szekszárd, amely a női NB I alapszakaszának zárómeccsén 81–78-ra legyőzte a találkozóra százszázalékos mérleggel érkező DVTK-t. Mint arról hírportálunkon is beszámoltunk, a szekszárdiak remekül játszottak az első félidőben, s az ekkor megszerzett előnyüket a második félidőben nagyo küzdve sikerült megtartaniuk. A találkozó után Djokics Zseljko vezetőedző, és Alekszandra Sztanacsev értékelt az összecsapást követő sajtótájékoztatón. 

„Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, csak huszonhét pontot engedtünk a Miskolcnak, miközben kontroll alatt tartottuk a mérkőzést – mondta Djokics Zseljko. – A szünet után nem tudtunk mit kezdeni a DVTK agresszívebb védekezésével, sok labdát adtunk el és rengeteg gyors indítást kaptunk. A második félidőben ötvenegy pontot kaptunk hazai pályán, ezt a rájátszásban nem engedhetjük meg magunknak. Az alapszakaszban elszenvedett hat vereségből négy egylabdás meccs volt, örülök, hogy ezúttal mi tudtunk szoros mérkőzést nyerni. Nagyszerű eredmény, hogy a két euroligás csapat, a Diósgyőr és a Győr mögött harmadik helyen végeztünk, de bajnokság lényegi része most következik” – tette hozzá. 

„Jó érzés, hogy a sok szoros vereség után most mi örülhetünk a győzelemnek. Ez a rájátszásra nagy lökést adhat a csapatnak. Büszke vagyok a lányokra és örülök, hogy a szurkolók végre olyan mérkőzést is láthattak, amin mi nyertünk egylabdás meccset” – fogalmazott Alekszandra Sztanacsev.

A szekszárdiak a playoff első körében a TFSE-MTK-val meccselnek, s náluk lesz a pályaelőny a két győzelemig tartó párhacban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!