Muay Thai

2024.03.18. 11:04

Elindult a versenyszezon a harcosok körében

A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület öt versenyzője lépett kötelek közé a március 15-16-án megrendezett ICO (International Combat Organisation) nyílt Combat Sport országos bajnokságán Budapesten. Az eseménynek az UTE Madárfészek Nemzeti Ökölvívó Akadémia adott otthont.

Farkas Eszter

Négy aranyat és egy ezüstöt hoztak haza az országos bajnokságról a szekszárdi harcosok (beküldött kép)

A sportolók a megszokottól eltérően ezúttal nem a jóval összetettebb Thaibox, hanem Kickbox K-1 light szabályrendszerben versenyeztek. 

– A részvételnek kettős célja volt – hangsúlyozta Eördögh Péter, az egyesület edzője. Hárman most mérkőztek először. Nekik az első meccstapasztalatok megszerzéséhez volt jó terep ez a rendezvény, míg a többieknek, akik már jóval rutinosabbak, a változatos ellenfelekkel vívott küzdelem segít formában maradni a következő Muay Thai meccsig. Az előzetesen beharangozottakkal ellentétben, miszerint a „light” szabályrendszerben a technikákat csak fél erővel engedélyezett végrehajtani – erre a helyszínen minket „muaythaiosokat” külön figyelmeztetett a szervező – meglepetésünkre a versenyzők a ringbe lépve full kontakt küzdelmi helyzetben találták magukat az esetek
többségében. A szabályismertető alapján lélekben edzőmérkőzés jellegű küzdelmekre számítottunk, de mivel számunkra a teljes erővel végrehajtott küzdelem a megszokott versenyszituáció, ezért hamar alkalmazkodtunk és sikerült felvenni a lépést az ellenfeleinkkel.

Eredmények: Balassa Nikolett 45 kilogramm mínusz súlycsoportban aranyérem, Farkas Bence 60 kilogramm mínusz súlycsoportban ezüstérem, László Tóbiás 65 kilogramm mínusz súlycsoportban aranyérem, Marczy Tivadar 81 kilogramm mínusz súlycsoportban aranyérem, Török Bertalan 81 kilogramm plusz súlycsoportban aranyérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!