Labdarúgás

2024.03.10. 14:59

A Paks próbált csak játszani, de a Debrecen elvitt egy pontot az atomvárosból

Dzsudzsák Balázs korai góljára a mérkőzés végén Papp Kristóf válaszolt, ezzel a Paksi FC hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Debrecennel az OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

Berg Sándor

Szabó János úgy vezette ki a paksiakat a korai időpont ellenére szép számú közönségük elé, hogy tudták, a Kisvárda és a Mezőkövesd szombati vereségével matematikailag is bennmaradt az NB I-ben. Bognár György együttesének így már csak előre fele kell tekintenie, és miután e mérkőzés után a harmadik Fehérvár a második Ferencváros fogadta, a forduló nyertese akár az atomvárosiak is lehettek volna.

Tóth Barna (zöldben) is súlytalan volt az első félidőben
Fotó: Molnár Gyula

Ebbe már a harmadik percben belerondított a Debrecen, miután Ferenczi János lapos beadására Dzsudzsák Balázs érkezett a második vonalban, megszerezve a vezetést a vendégeknek. A legjobban alakult tehát a találkozó eleje a Loki számára, amely láthatóan a mérkőzés lefújása után is elégedett lett volna ezzel az eredménnyel. Ahol tudott, játszott az idővel, a pontrúgásokat húzta, ameddig engedte a játékvezető. Volt is mit, a sok kisebb-nagyobb szabálytalanságok miatt folyamatos játék sem tudott kialakulni.

A két fél közül a Paks próbált játszani, de a pálya tengelyéből hiányzó Windecker József és Mezei Szabolcs nélkül nem volt meg a csapatban a megfelelő átmenet védekezés és támadás között. A találkozó első félidejéről mindent elmond, hogy az öt sárga lap és a gól mellett egyedül Kinyik Ákos 20. percben eleresztett lövését lehetett feljegyezni. Kovács Krisztián lekészítése után a korábbi debreceni védő 23 méterről eleresztett lövésénél Megyeri Balázs szedte ki a jobb felső sarokba tartó labdát.

Testi adottságai ellenére az első félidőben súlytalan Tóth Barna helyére a szünetben beállt Böde Dániel két helyzettel indított, előbb fejesénél Meldin Dreskovics a gólvonalról tisztázott, majd védője szorongatásában tizenegy méterről tekert kapu mellé. Kovács közeli lövésénél már Megyerinek is dolga akadt a több mint kétezer néző legnagyobb bosszúságára.

Ezekből a helyzetekből is látszott, hogy az a Paks jött ki a második félidőben, amelyik megérdemelten vezeti a bajnokságot. Kapuja elé szorította a DVSC-t, ez viszont magában hordozta a kontra veszélyét, de Simon Barnabás jó ütemben kilépve leszedte a labdát a Bárány Donát lábáról. Mindent egy lapra tett fel Bognár György azzal, hogy Szélpál Norbertet centerként küldte pályára, de nem az alapvetően védő, hanem Papp Kristóf mentett pontot az atomvárosiaknak kapu előtti kavarodás után.

Mindent megtett a győztes gólért a Paks, de döntetlenjével csak két pontra növelte előnyét a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Ferencvárossal szemben (a címvédő fehérvári mérkőzését vasárnap 15.30 órakor rendezik). A zöld-fehérek jövő szombaton a középmezőnyhöz tartozó Diósgyőrhöz látogatnak.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Paksi FC–DVSC 1–1 (0–1)
Paks, 2489 néző. V.: Bognár T. (Tóth II., Rózsa)
Paks: Simon B. – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Papp K. – Kovács K. (Szélpál, 84.), Balogh B. (Horváth K., 73.), Szabó B. (Vas, 63.), Osváth – Hahn (Skribek, 84.), Tóth B. (Böde, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György
Debrecen: Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Romancsuk (Ojediren, 78.), Ferenczi – Vajda B. (Szécsi, 59.), Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 78.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 78.) – Bárány. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
Gólszerző: Papp K. (85.), illetve Dzsudzsák (3.)
Sárga lap: Tóth B. (11.), Osváth (44.), illetve Domingues (20.), Lagator (28.), Vajda B. (36.),

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!