Labdarúgás

2024.03.15. 19:00

Paksi FC: már csak előre kell tekinteni

Négy éve veretlenek az atomvárosiak a Diósgyőr vendégeként. A Paksi FC úgy lép pályára szombat délután a DVTK Arénában, hogy már matematikailag sem kell aggódnia a kiesésért.

Berg Sándor

A Debrecen elleni döntetlennel három hónap után taszították le az első helyről a Paksot, ugyanakkor volt minek örülnie a csapatnak az előző fordulóban, hiszen – a Kisvárda és a Mezőkövesd vereségével – matematikailag is bebiztosította NB I-es bennmaradását. Bognár György csapatának így már csak előre kell tekintenie és küzdenie azért, hogy tizenhárom év után ismét dobogón végezzen a bajnokságban, és megmérettesse magát a nemzetközi porondon.

A Paksi FC (zöldben Osváth Attila) hat meccse veretlen a DVTK ellen
A Paksi FC (zöldben Osváth Attila) hat meccse veretlen a DVTK ellen
Fotó: Molnár Gyula

Ehhez újabb lépést Miskolcon tehetnek meg az atomvárosiak, ahonnan az elmúlt időszakban jó szájízzel távoztak. Augusztusban 1–1-es döntetlenre végeztek a felek, a 2020/2021-es szezonban viszont mindkétszer győztesen hagyták el a DVTK Arénát (2–1, 4–1). Az összmérleg egyébként is paksi fölényt mutat az újonccal szemben (16 győzelem, 9 döntetlen, 11 vereség), köszönhetően annak, hogy 2020 februárja óta öt győzelmet és egy döntetlent számlál a két csapat egymás elleni mutatója.

Bognár György először találkozik a Szergej Kuznyecovot a tavaszi rajt előtt pár nappal váltó Vlagyimir Radenkoviccsal. A szerb irányításával rosszul kezdtek a borsodiak, a Kecskeméttől és az Újpesttől is 2–1-re alulmaradtak, de aztán a Fehérvárt 4–0-ra legyőzték, a Puskás Akadémiával 1–1-re végeztek, legutóbb pedig Mezőkövesdről hozták el a három pontot.

A paksiaknál visszatérhet novemberi vállműtétje után a múlt héten az NB III-as csapatban már játéklehetőséghez jutó Silye Erik, az izomsérülésből felépült Mezei Szabolcs, Haraszti Zsolt és Könyves Norbert, ugyanakkor a társházi gólkirály Windecker Józsefre és térdszalag sérülésével jól haladó Szappanos Péterre nem számíthat még a szakmai stáb.

OTP Bank Liga, a 25. fordulóban
DVTK–Paksi FC
Miskolc, DVTK Aréna, szombat, 15.30 óra. Tv: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!