Labdarúgás

2024.03.16. 17:28

Hiába vezetett a Paksi FC, pont nélkül marad Diósgyőrben – galériával

Könyves Norbert góljával a 2. percben még vezetett, végül még pontot sem szerzett a Diósgyőr vendégeként a Paksi FC az OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Berg Sándor

Kis túlzással még el sem oszlott a vasgyári munkások előtt tisztelgő hajókürt hangja a levegőben, Könyves Norbert két védő között kiugorva, a dán Marco Lundot lerázva az idei harmadik bajnokin is bevette egykori csapata kapuját. Az előkészítő Szabó Jánosnak a folytatásban már a védekezésben kellett jeleskednie, egy ízben a csapatkapitány tisztázott a kapu előtt. A diósgyőri fölényt a félidő közepén már gól koronázta, Pozeg Vancas és Jurek Gábor szabadrúgás kombinációja után utóbbi lőtte ki hajszálpontosan a jobb alsó sarkot.

Könyves Norbert (jobbra) góljával a második percben még a Paks szerzett vezetést...
Könyves Norbert (jobbra) góljával a második percben még a Paks szerzett vezetést...
Fotó: Kovács Péter

Erős fél óra után jelentősen visszaesett a mérkőzés színvonala, mindössze Jurek lövését kellett az utánpótlás-válogatott csapattársának, Simon Barnabásnak védenie. Nem is volt elégedett csapata játékával Bognár György, aki a középpálya stabilizálásért Balogh Balázst és Haraszti Zsoltot már a szünetben pályára küldte. A találkozó hasonlított az atomvárosiak múlt heti találkozójához, akkor a Debrecen ellen töredezett, sok szabálytalanságot hozó mérkőzésen játszottak 1–1-es döntetlent. Hogy az utolsó húsz perc tartogasson izgalmakat, azt a fehérorosz Klimovics szolgáltatta azzal, hogy első labdaérintésével (komoly paksi védelmi hiba után) tisztán fejelhetett kapuba.

Sürgetővé vált a játék a Paksnak, amely ha a vezető találat után is úgy futballozott volna, mint az utolsó negyedórában, lehet, hogy a naptári év negyedik idegenbeli bajnokijáról is győzelemmel tér haza. A Mezőkövesd (1–0), a Kisvárda (1–0) és az MTK (2–0) vendége után ezúttal a pontszerzés sem jött össze, megszakítva ezzel négyéves veretlenségi sorozatát a DVTK ellen. A válogatott szünet után, március 31-én (vasárnap) az Újpestet fogadja a PFC.

OTP Bank Liga, 25. forduló
DVTK–Paksi FC 2–1 (1–1)
Miskolc, DVTK Aréna. V.: Erdős (Szert, Becséri)
Diósgyőr: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen – Vallejo (Csorbadzsijszki, 82.) – Jurek (Pernambuco, 70.), Holdampf, Bényei (Klimovics, 70.), Pozeg Vancas (Acolatse, 62.) – Szabó L. (Edomwonyi, 62.). Vezetőedző: Vlagyimir Randenkovics
Paks: Simon B. – Lenzsér (Balogh B., a szünetben), Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp K., Mezei (Hahn, 76.), Vas, Osváth (Silye, 59.) – Könyves (Böde, 68.), Tóth B. (Haraszti, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Jurek (19.), Klimovics (72.), illetve Könyves (2.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!