Labdarúgás

2024.03.13. 19:29

Szirénázó mentőautó vitte el a bajnokiról a kakasdiak fiatal kapusát

Igazi sportember a Kakasd SE kapusa, Pusztai Dániel. Február végén sokkoló sérülést szenvedett, de most már arra készül, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára.

Rónai Gábor

Ma már rossz emlék Dani számára, hogy mentőautó száguldott vele a kórházba.

Hihetetlen alázat jellemzi a tizenöt éves Pusztai Dánielt. A fiatal kapus a Kakasd SE-ben pallérozódik, fejlődik hétről hétre, mégpedig Varga János kezei alatt. A futballberkekben csak „Mucsi”-ként emlegetett szakember azt mondja, a fiatalember imádja a futballt, él-hal érte. Nagyon szeret vele dolgozni, mert szorgalmas, alázatos – olyan, amilyennek egy céltudatos fiatalnak lennie kell. 

Pusztai Dániel néhány hete súlyos sérülést szenvedett. A Kakasd SE a Bölcskei SE-vel játszott a tolnai U19-es bajnokságban, s már csak egy perc volt vissza az összecsapásból, amikor szerencsétlenül ütközött az ellenfél támadójával, akinek a térde éppen az ifjú kapus homlokával csattant össze. Egy szemvillanás alatt csend telepedett a sporttelepre, mindenkit sokkolt a jelenet. A kakasdiak edzője azonnal befutott a pályára, hogy segítsen…

„Láttam, hogy Dani ott fekszik a földön, mozdulatlanul – elevenítette fel a történteket Varga János. – Amikor odaértem hozzá, félre beszélt, azt kérdezte, hogy miért nem viszem le a pályáról, mert mindjárt szólni fog a játékvezető. Először arra gondoltam, hogy agyrázkódása van, letöröltem az arcát, aztán felültettem. Ekkor az orrából elkezdett ömleni a vár. Adtam neki papírzsebkendőt, hogy törölje le. Amikor felállítottuk, akkor láttam, hogy be van horpadva a homloka. Azonnal hívtuk a mentőt” – mondta. 

Nem mai a fotó, de Pusztai Dániel egyik kedvenc képe, amelyen Böde Dániellel szerepel
Fotó: Beküldött fotó

A mentő aztán szirénázva vitte el a fiatalembert a szekszárdi kórházba, ahol több napig ápolták, ma már otthonában készül a visszatérésre. 

„Reméljük, hogy túl vagyunk a nehezén, Dani nagyon várja már, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára – mesélte hírportálunknak édesapja, Pusztai László és nevelőanyja, Kollár Anita. – A sokkhatás már kezd elmúlni, nagyon reméljük, hogy gyorsan rendbe jön, mert ő a futballpályán érzi magát a legjobban. Imádja a futballt, hihetetlen alázattal és csapatszellemmel űzi ezt a játékot. Már többen is felfigyeltek rá, hogy mekkora tehetség, hiszünk benne, és támogatjuk, hogy ennek az alázatos munkának meglegyen a gyümölcse” – mondták. 

Hogy Dani mennyire imádja a futballt, arról legyen elég annyi, hogy a balszerencsés ütközése után egy órával már arról beszélt, hogy mennyire jó, hogy sikerült pontot szerezniük ezen a rangadón (a találkozó amúgy 2–2-vel zárult).

Pusztai Dániel 2009-ben született, s a Szekszárdi UFC, az Őcsény SK és a KSE Decs csapatának érintésével igazolt 2019-ben Kakasdra. A mostani szezonban az U16-os és az U19-es nagypályás kakasdi csapat kapuját is védte, de a vármegyei U15-ös és U17-es futsalbajnokságban is megmutatta tehetségét. 

Társai már nagyon várják vissza a pályára, s ő is reméli, hogy nemsokára már csak egy múló rossz emlék lesz számára az a februári délután.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!