Labdarúgás

2024.04.05. 18:39

Buzás Attila etikájába nem fér bele ilyen kapcsolódás

Elismeri, hogy sportszerűtlen volt, de még mindig nem tudja túltenni magát a Bonyhád elleni meccsen történteken Buzás Attila, a Bátaszék SE vezetőedzője, akit öt mérkőzésre szóló eltiltással büntetett a TMLSZ fegyelmi bizottsága.

Rónai Gábor

Buzás Attila a bátaszékiek vezetőedzője mindig k fog állni csapata mellett

Fotó: Molnár Gyula

– Kicsit feszült, hogy nem jönnek az eredmények?
– Szó sincs róla, hogy feszült lennék! – vágta rá kérdésünkre Buzás Attila, akit Éreth Attila küldött el a kispadról a bonyhádiak elleni, 1–1-re végződött bajnokin azt követően, hogy a szakember szóváltásba keveredett a játékvezetővel. – Tény, hogy az eredményeink nem olyan fényesek, de nem érzem, hogy baj lenne. A bajnokságra való felkészülésünket jónak ítélem meg, bár nem volt zökkenőmentes, az új játékosaink beilleszkedése is még tart és sajnos kulcsjátékosaink sérülései sem segítették elő a jobb szereplésünket. Ha a Bonyhádot sikerült volna legyőznünk – amire volt esélyünk – akkor a pontok számát illetően sem panaszkodnék.

– Mit mondott Éreth Attilának, hogy ilyen komoly eltiltást kapott érte? 
– Mindössze annyit jegyeztem meg, hogy távolról követi az eseményeket, s talán nem kellett volna tizenegyest ítélnie egy olyan szabálytalanságért, ami a tizenhatoson kívül történt. Elismerem, hogy később egy kicsit elragadott a hév és, hogy sportszerűtlen voltam. Nagyon készültünk a mérkőzésre, ezzel szemben a játékvezető hozzáállásában és működésében nem láttam a tiszteletet, s nagyon frusztrált a tudat, hogy miként vezetheti a találkozót egy bonyhádi lakos, aki ezer szállal kötődik Bonyhádhoz... Mondjuk nekem az is furcsa, hogy a játékvezetőket soha nem kérik számon, legalábbis nem kommunikálják felénk, ha meg is teszik. 

– Elég ingerült a hangja, úgy hallom, hogy még ennyi idő elteltével sem tudta túltenni magát a történteken!
– Csodálkozik? Ilyen érdekeltség, kapcsolódás abba az etikába, amit én ismerek, nálam nem fér bele. Gondoljon bele abba, miként adná ki, ha egy Fradi–Újpest meccset ferencvárosi lakos vezetne! Nem tartom sportszerűnek a bátaszéki futballszeretőkkel szemben. A mérkőzésen első számú vezetőként ki kellett állnom azokért az emberekért, akiknek sokat köszönhetek a mindennapi munkám során. Én vagyok a Bátaszék edzője! Levontam a tanulságokat, letöltöm a büntetésem és reménykedem benne, hogy mostanában nem lesz részem hasonló kellemetlenségben.

– Nagymányokon már letöltött egyet az ötből, de visszavan még négy, a Dombóvár, a Mórágy, a Kakasd és a Bölcske ellen. Nehéz lesz így!
– Tudom, viszont nagyon bízom a játékosokban és a segítőimben, hogy ebben a helyzetben is feltalálják magukat. Úgy érzem, kezdünk összeállni, egyre jobbak a visszajelzések a heti munka alapján, remélem, hogy ezek közül a találkozók közül minél többet be tudunk majd húzni, mert szeretnénk felzárkózni az éllovasokra.

– Volt szerencsém egyik nap meglesni a bátaszéki centerpályát. Mi tagadás, egyre szebb! 
– Kizöldült, gyönyörű! Egészen más lesz rajta edzeni, készülni és mérkőzést játszani.

– Tudja már azt is, hogy mikor játszanak rajta?
– Vezetőink tájékoztatása szerint a bajnokság két utolsó hazai mérkőzését már otthoni környezetben játszhatjuk. Nagyon várjuk, mert majd másfél éve vagyunk távol az otthonunktól, hiányzik az állandóság, hiányzik az otthon melege. Vezetőink mindenben támogattak minket, hogy ezt a nehéz időszakot zökkenőmentesen élhessük meg, amiért köszönettel tartozunk, és mivel jó eredményeket értünk el, úgy gondolom, mi sem okoztunk számukra csalódást. Reményteli, hogy hamarosan újra hazai környezetben, kitartó szurkolóink buzdítása mellett harcolhatunk a sikerekért.

A Bátaszék SE Buzás Attila nélkül szombaton a Dombóvárt fogadja – Őcsényben. 

A hétvége másik rangadóját a Bölcskei SE és a Bonyhád VLC vívja – hírportálunknak Pap Roland adott interjút!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!