Labdarúgás

2024.04.04. 19:01

Pap Rolandot csak az aranyérem megszerzése tenné igazán boldoggá

Nagy csalódás lenne számára, ha a Bonyhád VLC nem nyerné meg az aranyérmet a Tolna vármegyei I. osztályban. Pap Roland, a völgységiek NB I-et is megjárt rutinos támadója a szombati, bölcskei rangadó előtt adott interjút hírportálunknak.

Rónai Gábor

Pap Roland (jobbról) reméli, hogy a szezon végeztével az ő nyakukba akasztják az aranyérmeket

Fotó: Kiss Albert

– Tudja miért keresem?
– Gondolom, hogy az ASE ellen szerzett öt gólom miatt – vágta rá Pap Roland, aki kiváló teljesítménnyel járult hozzá egy hete a paksiak elleni 9–0-ás győzelemhez.

– Tudhatná, hogy nem hagyom ki a ziccert, főleg azok után, hogy elég hosszú böjtöt tört meg ezzel az ötössel.
– Nem mostanában történt velem ilyen, valóban. Nem is emlékszem rá, hogy mikor sikerült ennyi gólt szereznem egy meccsen. Egyszer, talán 2017-ben tizennégyet lőttem az Őcsénynek, azt nem felejtem el soha. De olyan meccs, amelyiken ötig jutottam volna, most nem ugrik be. 

– Segítek, 2019 februárjában a Szedrest verték 11–1-re, akkor négy gólig jutott. 
– Most, hogy mondja, valóban. Sőt emlékszem arra is, hogy pár éve mesterhármast lőttem a Majosnak az önök által egyszerűen csak Völgységi el Clásicónak keresztelt rangadón. Akkor 4–3-ra nyertünk, s mivel nem egy sima hétköznapi bajnokiról volt szó, megmaradt szép emléknek. 

– Tudja, hogy milyen mérföldkőhöz érkezett az ASE ellen?
– Még sejtésem sincs!

– Az ötödik találata a 225. volt a Bonyhád VLC színeiben. 
– Nem szoktam ezeket számon tartani, de jó érzés hallani, hogy itt tartok már. Végülis csatár vagyok, akit a góljai minősítenek. 

– Mikor lesz meg a kétszázötvenedik? 
– Azt nem tudom önnek megmondani. Ha lehetőséget kapok az edzőmtől, akkor igyekszem góllal segíteni a csapatot, amúgy pedig nem görcsölök rá erre. Egyszerűen csak élvezni akarom azt az időt, amit a pályán tölthetek. Sok tehetséges fiatal focizik most Bonyhádon, szóljon róluk ez a bajnokság. 

– Hogy jött össze a hétvégi ötöse? Meséljen egy kicsit!
– Jó napot fogtam ki. Tulajdonképpen mindegyiket viszonylag távolról szereztem. Most minden sikerült, van ilyen is, de olyan is, amikor csak a töredéke jön össze. Heti egy edzésen tudok részt venni, ahhoz képest nem olyan rossz ez az ötös. 

– A hétvégi fordulóban nehezebb dolga lesz, Bölcskére utaznak. Mit remél magától, és mit a csapatától a második helyezett otthonában?
– Magamtól sosem várok semmit, úgyis alakul valahogy. A csapatól viszont azt várom, hogy kezdeményezően, bátran futballozzunk és hozzuk haza a három bajnoki pontot. A keretünkben sok olyan játékos van, aki képes egy ilyen rangadót eldönteni, remélem most is előlép főszereplővé valamelyikük. 

– Bajnok lesz a Bonyhád?
– Megmondom önnek teljesen őszintén, hogy nagy csalódás lenne számomra, de talán mondhatom, hogy minden csapattársam számára, ha nem lenne az. Minden adott ahhoz, hogy a miénk legyen az aranyérem. Kiválóak a körülményeink, a vezetőink mindent megteremtenek, nagyszerű edzőink vannak, erős a játékoskeretünk, szóval csak az első hely megszerzése tenne igazán boldoggá!

A hétvégi program
Vármegyei I. osztály, 7. forduló. Április 6., szombat: ASE Paks–Nagymányoki SE 16 óra, Bátaszék SE–Dombóvár FC (Őcsényben) 16 óra, Bölcskei SE–Bonyhád VLC 16 óra. Április 7., vasárnap: Kakasd SE–Mórágyi SE 16 óra. 

 Tolna vármegyei I. osztály, az állás
    1. Bonyhád    6    5    1    0    21–2    16
    2. Bölcske    6    5    0    1    22–3    15
    3. Dombóvár    6    4    0    2    23–12    12
    4. Kakasd    6    4    0    2    11–9    12
    5. Bátaszék    6    3    1    2    17–12    10
    6. Nagymányok    6    1    0    5    5–15    3
    7. ASE Paks    6    1    0    5    5–26    3
    8. Mórágy    6    0    0    6    6–31    0
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!