Labdarúgás

2024.04.13. 21:31

Elképesztő végjáték után veszítette el az ezüstcsatát a Paksi FC – képgalériával

Fontos mérkőzést veszített el hazai pályán a Paksi FC, amely hiába játszott egy félidőt emberelőnyben, 2–1-re kikapott a Fehérvártól az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Berg Sándor

Mezei Szabolcs távoli lövése jelentette a legnagyobb veszélyt a fehérvári kapura az első félidőben

Fotó: Molnár Gyula

Váratlant húzott Bognár György azzal, hogy jobb szárnyvédőnek Kovács Krisztián helyett a fiatal Vas Gábort állította, ennek értelmében nem meglepő, hogy a paksiak bal oldala volt aktívabb az első percekben. Fölényben játszottak a hazaiak, főleg Könyves Norbert mutatta sokat magát, de egy ízben Windecker Józseffel zavarták egymást felugrásnál, vagy a kivitelezéssel adódott probléma. Mezei Szabolcs lövésénél viszont már a fehérváriak válogatott kapusának kellett bravúrt bemutatnia.

A kezdeti nyomásból kiszabadulva életjelet adott magáról a második helyért küzdő vendégcsapat, de Karamoko első ziccerénél még a keresztléc a paksiakkal volt, a második ajtó-ablak helyzeténél – Kinyik Ákos mögül kilépve – viszont már nem hibázott. Nem sokkal később újabb csapás érte a hazaiakat, Szélpál Norbertet combhúzódás miatt kellett idő előtt lecserélni. A rögtönzött ivószünetben Böde Dániel adott tanácsokat Szabó Bálintnak, majd Szabó Jánostól kérte számon a gól előtti helyezkedési hibát. Hiába, 467 NB I-es meccsel a háta mögött valamit azért ért a futballhoz...

A csapatkapitány a második félidőben már a pályán volt, amit Csongvai Áron kiállítása miatt emberelőnyben játszhattak a paksiak. Az újabb gólt, nem sokkal később, mégis a vendégek szerezték Karamoko révén, aki a kötéssel a fején futballozó Kinyik és Szabó között lépett ki ismét. Létszámhátrányban, de kétgólos előny birtokában, ahol tudták, ott okosan csalták az időt a fehérváriak, amihez a játékvezető is asszisztált.

A hajrá aztán több izgalmat tartogatott, mint az első nyolcvannégy perc. Előbb Balogh Balázs szépített egy távoli lövéssel, majd a ráadásban Schön Szabolcs kezére pattant a labda a tizenhatoson belül. Bogár Gergő előbb büntetőt ítélt a paksiaknak, amivel komoly szóváltás alakult ki játékosok között. Az asszisztenssel konzultálva viszont visszavonta ezt (a büntetőt szabálytalanság előzte meg), így a Fehérvár elvitte a három pontot a Fehérvári útról.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Paks rengeteg hibával játszott, a sorozatban negyedik vereségével (öt meccses nyeretlenséggel) pedig kijelenthető, hogy gödörben van Bognár György együttese, a második helyért folyó csatában pedig lélektani hátrányba került a Fehérvárral szemben.

A Paks előnye egy pontra olvadt riválisával szemben, a következő fordulóban az atomvárosiak a Puskás Akadémiához látogatnak, a Fejér vármegyeiek pedig a Zetét fogadják.

OTP Bank Liga, 28. forduló
Paksi FC–Fehérvár FC 1–2 (0–1)
Paks, 3511 néző. V.: Bogár (Bornemissza, Szécsényi)
Paks: Szappanos – Szélpál (Kovács K., 32.), Kinyik, Szabó J. – Vas (Lenzsér, 76.), Papp K., Windecker, Mezei (Balogh B., 60.), Silye (Haraszti, 60.) – Szabó B. (Böde, a szünetben), Könyves. Vezetőedző: Bognár György
Fehérvár: Tóth B. – Fiola, Szerafimov, Gergényi – Bese, Csongvai, Sigér D. (Tóth T., 92.), Christensen (Katona M., 72.), Schön – Karamoko (Gradisar, 71.), Stefanelli (Spandler, 53.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak
Gólszerző: Balogh B. (84.), illetve Karamoko (23., 54.)
Kiállítva: Csongvai (46.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!