Labdarúgás

2024.04.28. 19:02

Nagyon fontos három pontot szerzett a ráadásban a Szekszárdi UFC!

Ágics Péter hosszabbításban értékesített büntetővel a Szekszárdi UFC 1–0-ra legyőzte a Gárdony-Agárd együttesét az NB III-as focibajnokság 26. fordulójában.

Berg Sándor

Keresztes Zalánék kibrusztolták a győzelmet

Fotó: Makovics Kornél

Fölényben játszottak a szekszárdiak az első félidőben, ez azonban túl sok helyzetben nem nyilvánult meg. Az első lehetőség Budai Dávid előtt adódott, aki viszont szemben a kapussal nem tudta őt átjátszani, ahogy a később két védő között kiugró Keresztes Zalán sem tudott túljárni a hálóőr eszén. A hőség miatt bevezetett időszünet után Béla Dániel kapu előtti kavarodás után talált be lesről.

A második játékrészben valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, a Fejér vármegyeiek többször jutottak oda az ellenfél tizenhatosának közelébe. A lehetőségek viszont továbbra is a sárga-feketék előtt adódtak, Arena Ármin csúsztatása a kapufán kötött ki, de Ágics Péter fejese sem sokkal kerülte el kaput, míg Tokody Bencét hátulról akasztották a büntetőterületen belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Nem úgy a ráadás perceiben Tóth Dávid buktatásánál, a tizenegyest pedig Ágics Péter kíméletlenül lőtte a léc alá.

A mérkőzés képe alapján az UFC rászolgált a győzelemre, ezzel a három ponttal pedig életben tartotta reményeit a bennmaradásra.

A forduló vármegyei rangadóját a Paksi FC második csapata nyerte a Dunaföldvár ellen, míg a Bonyhád-Majos nagy meglepetést bemutatva elvette a Szentlőrinc veretlenségét.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 26. forduló
Szekszárdi UFC–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1–0 (1–0)
Szekszárd, v.: Dobai (Gordos, Végh M.)
Szekszárd: Pomozi – Kozma R. (Paksi, 84.), Arena Á., Ágics, Béla D. – Lékó (Péter A., 68.) – Kiszely (Péter D., 68.), Budai D., Gellér (Tóth D., 90.), Tokody – Keresztes Z. Edző: Mészáros István
Gárdony-Agárd: Orczi – Krán, Ódor (Szabó Bence, 90.), Balogh Á. (Szabó Balázs, 83.), Tóth T., Balogh M., Balogh B. (Szombati, a szünetben), Bozai B., Szellák (Németh P., 74.), Pekowski (Gurics, a szünetben), Lencsés. Edző: Bozai Attila
Gólszerző: Ágics (97., 11-esből)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!