Torna

2024.04.04. 12:16

Sikeresen szerepelt a diákolimpián a vármegye egyetlen tornászcsapata

Kiváló eredményeket értek el a diákolimpia országos döntőjében a PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola tornászai.

Berg Sándor

A PTE Gyakorló Általános Iskola tornásza, bal szélen Szabó Zsolt

Forrás: A szerző felvétele

Nagy volt a zsivaj egy keddi nap kora délutánján a szekszárdi PTE Gyakorló tornatermében. Egy általános iskolában ez mindennaposnak számít, ám az ajtón belépve a maradék kérdés is szertefoszlott az ember agyában. A helyiségben harminchat fiatal várta a tornaedzést. Mint azt Szabó Zsolttól, mindenki „Zsozsó bácsijától” megtudtuk, ez a létszám nem teljes, többen más elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni az edzésen. 

A nyolcvan éves oktatót mindenki tegezi, az elsősöktől kezdve a „nagyokig”, közvetlensége és a gyerekekhez való hozzáállása végett senki nem gondolná róla, hogy nem a pedagógusi pályát választotta hivatásaként. Gépészmérnök végzettséggel szakmájában vonult nyugdíjba, de a sportág nem ismeretlen számára, fiatalon tornász volt. Az iskolában Péter Györgyi Falvai Gyulával indította el az edzéseket, aki férje halála után, 2011-ben kérte fel őt oktatónak.

– Szívesen jöttem, és amíg bírom, nem is szeretném abbahagyni. Pláne most, amikor ilyen szép eredményeket értek el a fiatalok a diákolimpia döntőjében – mondta portálunknak Zsozsó bácsi, aki Péter Györgyi mellett Mutzhausz Ildikóval és Pokol-Völgyi Judittal együtt végzi a munkát a vármegye egyetlen tornaoktatáson.

A budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett „B” kategóriás – versenyengedéllyel nem rendelkező – tornászok diákolimpiai döntőjében a II. korosztályú csapatversenyben az előkelő negyedik, a III.-IV. korcsoportban a hatodik helyen zártak a fiúk a tizenkét csapatos fináléban. A lányok II. korcsoportjában Metzger Dalma Zsuzsanna egyéniben a 22. helyen végzett a hetvennyolc induló között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!